Techinside Google News
Techinside Google News

MetaTime nedir? MetaChain blockchain ekosistemi

MetaTime blockchain ekosistemine yeni bir soluk getiriyor. Dijital ürünlerden akıllı uygulamalara MetaTime ile ulaşılabiliyor.
- Advertisement -

MetaTime blockchain ekosistemine yeni bir soluk getiriyor. Dijital ürünlerden akıllı uygulamalar ve yüzlerce servise MetaTime ile ulaşılabiliyor.

Metatime, kullanıcıların Web3 dünyasıyla etkileşime girmesi için bir araçlar ekosistemi oluşturan blok zinciri tabanlı platformların bir koleksiyon diyebiliriz. Protokol, akıllı sözleşmelerin yürütülmesini ve merkezi olmayan uygulamaların geliştirilmesini sağlamak için Metatime Virtual Machine’i (MVM) kullanan bir blockchain geliştirme platformu olarak işlev görüyor.

Protokol, üç farklı fikir birliği algoritmasının bir melezi olan Proof-of-Meta (PoM) konsensüs algoritmasını etkinleştirmek için MetaAnthill’i kullanıyor:

  • Meta Kanıt Kanıtı (MPoS)
  • Meta Tarih Kanıtı (MPoH)
  • Sosyal Hizmetin Meta Kanıtı (MPoSW)

MetaAnthill, karıncaların kaynakları iş gücüne verimli bir şekilde dağıtmak için doğada nasıl çalıştıklarından ilham aldı. Teknoloji, Java programlama dili üzerine inşa edildi. Amacı, ağdaki düğümler ile ana bilgisayarların kullandığı cihazlar arasındaki senkronizasyonu optimize etmek olarak kurgulandı. Protokol, ağa ne kadar kaynak katkıda bulunabileceğini belirlemek için bir kullanıcının cihazını tarıyor.

Amaç, doğrulayıcılar için en iyi kaynak tahsisini belirlemek. Örneğin, telefonunu kullanan bir toplantı sahibinin, işlemleri doğrulamak için bilgisayarını kullanan bir ana bilgisayara kıyasla katkıda bulunacak daha az kaynağı olacak. MetaAnthill, ağı senkronize etmenin verimli bir yolunu yapmak için cihaz bilgilerini kullanıyor.

Ağdaki farklı doğrulayıcılara göndermeden önce her işlemi doğruluyor. MetaAnthill ve ağ doğrulayıcıları bir işlemi onayladıktan sonra blok zincirine ekleniyor.

MetaAnthill teknolojisi

  • Kaynak tahsisi: Protokol, ağa ne kadar kaynak katkıda bulunabileceğini belirlemek için bir kullanıcının cihazını tarıyor. Bu, doğrulayıcılar için en iyi kaynak tahsisinin belirlenmesine yardımcı olur ve daha güçlü cihazlara sahip olanların ağa daha fazla kaynak eklemesini sağlıyor.
  • Güvenlik: MetaAnthill, her işlemi ağdaki farklı doğrulayıcılara göndermeden önce doğruluyor. Bu, blok zincirine yalnızca meşru işlemlerin yüklenmesini sağlayarak ağ güvenliğini artırıyor.
  • Sınırlı destek: Java programlama dili üzerine inşa edilmiştir, bu nedenle diğer programlama dilleriyle uyumlu olmayabilir ve bazı ekosistemlerde benimsenmesini sınırlayabilir.
  • Merkezileştirme: MetaAnthill’in kaynak tahsis mekanizması, daha güçlü cihazlara sahip olanların ağ üzerinde daha fazla kontrole sahip olduğu ve potansiyel olarak gücün yoğunlaşmasına yol açan merkezileşmeye yol açabilir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir