Site icon TechInside

Meta kullanıcılarından Metaverse’e dönmelerini istiyor!

Meta kullanıcılarından Metaverse’e dönmelerini istiyor!

Metaverse’de artık bir Meta Quest VR kulaklığı olan herkesin yapabileceği görevler var. Meta, sanal gerçeklik canlı etkileşimli deneyimi olan Horizon Worlds’teki her kullanıcıya görevler ve ödüller sunuyor. Meta, baharda Giant Paddle Mini Golf adlı bir oyunla görevleri test etmeye başladı ve iki oyun daha ekledi: Arena Clash ve Bad Roommates. Ödüller, avatarınız için yeni kıyafet seçenekleri gibi şeyleri içeriyor.

Meta, görevlerin ve ödüllerin çoğunu, kullanıcıları avatarları ile daha fazla etkileşim kurmaya teşvik etmek için açıkça tasarladı. Ana görevler arasında “kazandığınız bir kıyafet avatarı ödülünü deneyin” ve “sırt çantanızı açın ve ifadenizi değiştirin” yer alıyor. Görevler, Dünyalar Menüsünde mevcut ve her biri, tamamlama karşılığında ne kadar ödül alacağını belirtiyor. Meta, zaman geçtikçe daha fazlasını ekleyeceğini iddia ediyor.

Horizon Worlds’ün güncellemesi ayrıca, Metaverse‘de oyununuzu duraklatabilen ve karşılaştığınız kişilerin sesini kapatmanıza, takip etmenize veya engellemenize olanak tanıyan yeni bir hızlı işlemler menüsü içeriyor. Bazı hataları düzeltiyor, ne zaman bir hata bulursanız, artık ana sayfa düğmesine art arda dört kez tıklayarak veya AB/XY’yi basılı tutarak bunları bildirebilirsiniz.

Metaverse nedir?

“Metaverse” genellikle bir dizi sanal gerçeklik alanını, artırılmış gerçeklik alanını ve diğer türlerdeki dijital veya bilgisayarla oluşturulmuş alanları ifade eder. Bu alanlar genellikle birbirine bağlıdır ve kullanıcıların bu ortamlarda etkileşime girebilmesini, deneyimleyebilmesini, içerik oluşturabilmesini ve tüketebilmesini sağlar.

Metaverse kavramı, ilk olarak 1992 yılında Neal Stephenson’ın bilim kurgu romanı “Snow Crash”de yer aldı. Roman, bir metaversin nasıl bir şey olabileceği konusunda bazı fikirler sunuyor. Kitapta metaverse, bir avatar tarafından gezilebilen, sosyal etkileşimlere izin veren ve kullanıcıların kendi alanlarını yaratabildiği sanal bir dünya olarak tasvir ediliyor.

  1. yüzyılda, bu kavram genellikle çok çeşitli online, 3D ve VR/AR ortamlarını ifade etmek için kullanılıyor. Örneğin, sanal gerçeklik oyunları, sosyal medya platformları, sanal mallar ve hizmetler sunan pazar yerleri, eğitim ve eğlence platformları gibi.

2020’lerin başında Facebook, metaverse’yi bir gelecek vizyonu olarak belirleyerek bu kavramı daha popüler hale getirdi. Facebook’un vizyonu, insanların sosyal, iş ve eğlence deneyimlerini birbirine bağlayan, çok geniş bir dijital evren oluşturmaktı.

Ancak, metaverse’yi gerçekleştirmenin teknik ve sosyal zorlukları vardır. Örneğin, bir metaverse’de insanlar arasındaki etkileşimlerin nasıl düzenleneceği, gizlilik ve güvenlik sorunları, ve çeşitli teknolojik engeller gibi. Bununla birlikte, birçok şirket ve araştırmacı bu sorunları çözmeye ve metaverse’yi gerçeğe dönüştürmeye çalışıyor.

Exit mobile version