Techinside Google News
Techinside Google News

Meta akıllı gözlükleri Orion ile yeniden tasarlıyor

Meta akıllı gözlükleri Orion ile yeni bir görünüm ve işlev kazanıyor. Reality Labs'a yapılan yatırımlar yeni bir boyuta geçiyor.
- Advertisement -

Yıllardır, Silikon Vadisi ve Wall Street, Mark Zuckerberg’in Reality Labs’a onlarca milyar dolar yatırım yapma kararını sorguladı. Meta’nın giyilebilir cihazlar bölümü, şirketin bir gün iPhone’un yerini alabileceğine inandığı bir form faktörü olan Orion akıllı gözlüklerinin bir prototipini tanıttı.

Meta akıllı gözlükleri Orion ile daha işlevsel

Orion, artırılmış gerçeklik, göz ve el takibi, üretken AI ve hareket algılayan bir bileklik birleştiren bir prototip kulaklık. Meta, mikro LED projektörler ve silikon karbür mercekler aracılığıyla uzun süredir devam eden bir AR görüntüleme zorluğunu çözmüş gibi görünüyor. Fikir, Orion’dan bakabilmeniz ama aynı zamanda etrafınızdaki dünyaya gömülü gibi görünen mercekler üzerine yansıtılmış uygulama pencerelerini de görebilmenizdir. İdeal olarak, çevrede gezinmek için ellerinizi, gözlerinizi ve sesinizi kullanabilirsiniz.

Açık olmak gerekirse, Meta’nın Orion akıllı gözlükleri ortalama okuyucularınızdan daha iri, bildirildiğine göre bir tanesi 10.000 dolara mal oluyor ve yakın zamanda satışa sunulmayacak. Bundan yıllar sonra bahsediyoruz. Orion’daki tüm teknoloji nispeten genç ve hepsinin daha ucuz, daha iyi ve daha küçük hale gelmesi gerekiyor ki alışveriş merkezinden satın alabileceğiniz bir akıllı gözlük haline gelsin. Zuckerberg, şirketin Orion üzerinde 10 yıldır çalıştığını ancak hala satılabilir bir ürüne giden bir yol olmadığını söylüyor. Ancak Meta, akıllı telefonunuzun yerine geçecek bir cihaz üretmeye çalışan tek şirket değil.

Snap, Orion’dan daha büyük ve daha sınırlı bir görüş alanına sahip olan son nesil Spectacles akıllı gözlüklerini tanıttı. Google, Mayıs ayındaki I/O konferansında, kendisinin de bir akıllı gözlük üzerinde çalıştığını ima etti. Apple’ın, Orion’a çok benzeyen AR gözlükleri üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Jony Ive’nin yakın zamanda OpenAI ile bir AI giyilebilir cihazı üzerinde çalıştığını doğruladığı yeni girişimi LoveFrom’u da göz ardı edemeyiz.

Bu cihazlar, Meta’nın yıllardır desteklediği Quest sanal gerçeklik başlıklarından ve Apple’ın Vision Pro’sundan önemli bir sapma. Göz takibi ve el takibi gibi birçok benzer teknoloji içerir, ancak kullanımı tamamen farklı hissettiriyor. VR başlıklar hantal, takılması rahatsız edicidir ve insanların ekranlara bakmaktan mide bulantısı yaşamasına neden oluyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir