Site icon TechInside
Meta, AB ülkelerinde reklamsız abonelik modelini başlatıyor! %%page%% %%sep%% %%sitename%%

Meta, AB’de Facebook ve Instagram için reklamsız üyelik modelini başlatıyor!

New York Times, haberinde Meta’nın Facebook ve Instagram’ın ücretli, reklamsız sürümlerini tanıtacağını nedenleriyle birlikte kanıtlayarak detaylı bir biçimde ortaya koydu. Bu değişiklikler, kuralların daha katı olması ve hükümetin tercihleri nedeniyle ABD ve Avrupa’da teknolojinin farklılık gösterebilmesi nedeniyle geliyor.

AB‘de bu premium üyelikleri tercih eden kullanıcılar her iki platformda da sorunsuz bir deneyim yaşayacaklar. Bu değişiklikle, AB kullanıcıları, hedefli reklamlar için veri analizine dayanan şirketin reklam tabanlı hizmetlerinin ötesinde seçeneklere sahip olacak.

Meta, bu premium sürümlere ek olarak AB‘de reklamlarla Facebook ve Instagram’ın ücretsiz sürümlerini sunmaya devam edecek. Şu anda Meta’nın Facebook ve Instagram’ın ücretli sürümlerini ne zaman canlı hale getireceğine dair hiçbir fikrimiz yok. Gizli ve hassas olduğu için şirket bu konuda hiçbir şey söylemiyor.

Geçmişinde ücretsiz sosyal medya ve reklamdan para kazanma prensibi üzerine kurulup kendine böyle tanıtan ve geliştiren şirket için aslında böyle bir şey değildi. Şirket, bu yaklaşımını Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasından sonra Twitter’a karşı bir rekabet ürünü olarak kullanmıştı.

Meta, bugüne kadar kullanıcılarına yalnızca Twitter‘la trend olan “onaylı kullanıcı” aboneliğini sundu. Bu abonelik de kullanıcılar arasında reklamı veya reklamsız türü bir ayrım yaratmıyordu. Sosyal medya platformlarının hemen hemen hepsinin farklı sebeplerden kaynaklı olsa da ücretli özelliklerini duyurmaya başlaması kullanıcılar için gelecekte yüksek maliyetler anlamına geliyor.

Ücretsiz kullanım modeli ile ikinci sınıf kullanıcı deneyimi yaşama endişesi kullanıcıları bu politikalara tepki göstermeye itiyor. Ancak bunun Meta örneği gibi düzenleyici zorunluluğuyla yapanlar üzerinde ya da Elon Musk gibi despot yaklaşımlarda bir davranış değişikliği yaratması beklenemez.

Exit mobile version