Site icon TechInside

Marmara Üniversitesi’nde Rüzgâr Enerjisi Ve Sanal Deneyim Merkezi Açıldı!

Marmara Üniversitesi ve Nordex Enerji iş birliğinde düzenlen “Rüzgar Enerjisi Ve Sanal Deneyim Merkezi”nin açılışı 5 Haziran Çarşamba günü Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Teknoloji Fakültesi’nde gerçekleşti. Açılış törenine Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Nordeks Enerji Türkiye Servis Direktörü Ferit Yeşilay, Marmara Üniversitesi öğretim üyeleri, üniversite yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasında, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, “Marmara Üniversitesi ve Nordex Enerji A.Ş. iş birliğinde öğrencilerimizin yenilenebilir enerji alanında bilgi ve deneyim kazanmalarını teşvik eden, sektörün geleceğine yeni yetenekler kazandırmayı amaçlayan, ülkemizin ilk ve tek rüzgâr deneyim atölyesi olan ‘Rüzgâr Enerjisi ve Sanal Deneyim Merkezi’ açılış törenimize hoş geldiniz” diyerek söze başladı.

Kurt konuşmasına, “Bugün, ülkemizin güçlü enerji kurumlarından Nordex Enerji ile geliştirmiş olduğumuz iş birliğinin en önemli adımlarından birini gerçekleştirmek üzere bir araya geldik. Ülkelerin kalkınmaları ve ekonomik bağımsızlıklarının belirleyicilerinden biri olarak kabul edilen enerji alanının güçlü kuruluşlarından Nordex Enerji’nin ülkemizde almış olduğu sorumluluk ve bu sorumluluğun parçalarından biri olarak üniversitemizle yapmış oldukları iş birliği son derece önem arz etmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Rüzgâr enerjisi, günümüzde yenilenebilir ve temiz bir enerji kaynağı olarak sürdürülebilir bir geleceğin en güçlü adımlarından biri olan Rüzgar enerjisinin önemine değinen Kurt, Türkiye rüzgâr türbini pazarında ilk sıralarda yer alan bir markayla yapılan iş birliğinin son derece gurur verici olduğunu söyledi.

Açılış konuşmasının ardından Nordeks Enerji Türkiye Servis Direktörü Ferit Yeşilay söz alarak böyle bir girişimin parçası olmaktan gurur ve heyecan duyduğunu belirtti. Yeşilay, “Dünya, hızla değişen ve gelişen teknolojilerle birlikte sürdürülebilir enerji kaynaklarına yöneliyor. Rüzgar enerjisi, bu dönüşümde kritik bir rol oynamakta ve çevre dostu, yenilenebilir bir enerji kaynağı olarak öne çıkmaktadır. Marmara Üniversitesi’nin bu alanda attığı adımlar, geleceğe yönelik büyük bir vizyonun ve sorumluluğun göstergesidir. Bu merkezin açılışı, üniversitenizin inovasyon ve yenilenebilir enerji alanındaki kararlılık ve yüksek farkındalığını bir kez daha ortaya koymaktadır. Marmara Üniversitesi, sadece eğitim ve araştırma alanında değil, aynı zamanda sürdürülebilirlik alanında da öncü bir rol üstlenmektedir.” dedi.

Fiziksel Erişim ve Sanal Gerçeklik Bir Arada

Yeşilay konuşmasında “Bugün burada açılışını yaptığımız bu merkez, yalnızca rüzgar türbini bileşenleri ve güvenlik ekipmanlarını fiziksel olarak öğrencilerin erişimine sunmakla kalmayıp, sanal gerçeklik imkanlarıyla da öğrencilerimize ve araştırmacılarımıza pek çok fırsat sunacaktır. Bu merkezde sunulacak eğitimler ve pratik uygulamalar sayesinde geleceğin mühendisleri, teknik personelleri ve enerji uzmanları yetişecek, rüzgar enerjisi alanında donanımlı, bilgili ve farkındalığı yüksek bireyler olarak mezun olacaklardır.” sözlerini ekledi.

Yeşilay, üniversite-sanayi iş birliğinin güzel örneklerinden biri olan söz konusu projenin hayata geçmesinde özellikle Marmara Üniversitesi yönetimi, akademik kadrosu ve tüm çalışanları başta olmak üzere emeği geçen  herkese  göstermiş oldukları özveri ve desteklerinden dolayı  teşekkür etti.

Exit mobile version