Site icon TechInside

Lonca Girişimcilik Merkezi 7 startup’ı mezun etti!

Lonca Girişimcilik Merkezi

Kuveyt Türk’ün yenilikçi ve inovatif fikirleri destekleyip ülke ekonomisine kazandırmak amacıyla kurduğu Lonca Girişimcilik Merkezi’nin sekizinci dönem programı tamamlandı. 

Yüzlerce başvuru arasından seçilerek programı başarıyla tamamlayan 7 girişimi mezun eden Lonca’nın destek verdiği startup sayısı 80’e yükseldi. Teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir iş fikirlerine sahip girişimcilerin proje fikirlerini sürdürülebilir bir modelle ticari faaliyete dönüştürmelerine imkân sağlayan Lonca Girişimcilik Merkezi, sekizinci dönemi düzenlediği demoday etkinliğiyle tamamladı. Lonca Girişimcilik Merkezi’nde 21 Haziran 2023 Çarşamba günü gerçekleştirilen Lonca Demoday etkinliğinde startup’lar yatırımcıların karşısına çıktı. Kuveyt Türk ve iştirak şirketlerinin yönetici ve çalışanlarının, yatırım gruplarının, mentorların ve melek yatırım ağlarından temsilcilerin katıldığı etkinlikte girişimciler katılımcılara başarıya giden serüvenlerini anlattı.

Girişimciler Lonca Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ndan yararlanabilecek

Startup’ların proje fikirlerine odaklanmasını önemseyen Lonca Girişimcilik Merkezi, program süresince her bir startup’a 80 bin TL’ye kadar nakit hibe desteği ve cihaz geliştiren startup’lara da ekstra 20 bin TL Ar-Ge desteği sağladı. Lonca, dokuzuncu dönemle birlikte startup başına nakit hibe desteğini toplamda 125 bin TL’ye yükseltti. Lonca’nın sekizinci dönem hızlandırma programı kapsamında girişimcilere, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılım, 10 bin dolarlık sanal sunucu, alanında uzman kişilerden mentorluk ve danışmanlık ile pazarlama ve tanıtım destekleri verildi. Ayrıca Lonca’dan mezun olan girişimciler, KT Portföy tarafından startup’lara yatırım amacıyla kurulan ve Kuveyt Türk tarafından 75 milyon TL kaynak ayrılan Lonca Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’na başvuru konusunda önceliğe sahip olacak. 

Kuveyt Türk Strateji ve İnovasyon Grup Müdürü ve Lonca Yönetim Komitesi Üyesi Dr. Selman Ortaköy

Lonca Girişimcilik Merkezi startup’lara 3 milyon TL nakit hibe desteği sağladı

Kuveyt Türk Strateji ve İnovasyon Grup Müdürü ve Lonca Yönetim Komitesi Üyesi Dr. Selman Ortaköy, Demoday etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Kurulduğumuz 2017’den bu yana girişimlerimize 3 milyon TL nakit hibe desteği sağladık. Sekizinci dönemle birlikte hibe oranını yükselterek ve yatırım fırsatları sunarak girişimlere verdiğimiz desteği artırdık. Kuveyt Türk’ün 75 milyon TL kaynak ayırdığı KT Portföy yönetimindeki Lonca Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, başta Lonca mezunları olmak üzere ekosistemdeki tüm girişimcilere yatırım yapmaya devam ediyor. Öte yandan, cihaz geliştiren girişimcilerimize Ar-Ge desteği, özellikle FinTech’ler için ise API altyapımızı kullanmaları gibi birçok ayrıcalık sunuyoruz. Kuveyt Türk ile birlikte proje geliştirme imkânı da girişimcilerimize sunduğumuz diğer ayrıcalıklar arasında yer alıyor. Lonca Girişimcilik Merkezi’nden mezun olan girişimler içinden ülkemize, ekonomimize ve müşterilerimize faydalı olacağını düşündüğümüz uygulamaları projelendirilip iş süreçlerimize dâhil ediyoruz. Bazı girişimlerin ürün ve hizmetlerini müşterilerimizle buluşturarak her iki tarafa fayda sağlıyor; hem girişimlerimizin potansiyel müşterilerine ulaşmaları için bir köprü oluyor, hem de müşterilerimiz için hizmet çeşitliliğimizi artırmış oluyoruz. Girişimcilik alanında yapılan bu faaliyetlerin ülkemize ve geleceğimize yapılmış en önemli yatırımlardan biri olduğuna inanıyoruz. Bu vesileyle, sekizinci dönemi başarıyla tamamlayıp mezun olan girişimlerimize de başarılar diliyorum” dedi. 

Lonca Girişimcilik Merkezi’nin sekizinci dönem kuluçka programını başarıyla tamamlayan 7 startup ve faaliyet alanları:

Harcy: Tekstil atıklarından geri kazanım yoluyla uygun fiyatlı, sağlıklı ve çevre dostu bina cephe ısı yalıtım malzemesi üreten girişimdir.

Microhobist: Gelecekte güvenle tarım yapabilmek için ekolojik döngüden ilham alarak oluşturulan, aynı zamanda verimsiz toprakları canlandıran sürdürülebilir postbiyotik bitki gelişim ürünü üreten bir girişimdir.

Pooly: Aynı rotada yolculuk eden, aracı olan ve olmayan kişilerin birlikte ulaşmalarını sağlayan yapay zekâ ve deep learning entegrasyonlu mobil uygulamadır.

Qpien: İşletmelerin LiveChat, WhatsApp, Instagram, Facebook, Telegram, Twitter, SMS hatta e-posta gibi tüm popüler kanallardaki müşteri mesajlarını, yorumlarını ve pazaryerlerinden gelen müşteri sorularını tek bir ekrandan kolayca yönetebilmelerini sağlayan, işletmeler için tasarlanmış bulut tabanlı bir omni-channel müşteri iletişimi ve otomasyon platformudur.

Robeff: İç ve dış ortamlarda kullanıma uygun elektrikli sürücüsüz teslimat robotları geliştiren bir teknoloji şirketidir. Gelişmiş otonom sürüş algoritması ve fonksiyonel tasarımı ile orta ve son kilometre teslimat süreçleri için çözümler sunmaktadır.

Scoutify: En iyi yetenekleri ekibine katmak isteyen şirketler ile pozisyona ve şirket kültürüne en uygun adayları sunan yetenek avcılarının buluştuğu bir platformdur.

Wearintels: Endüstri ve lojistik alanında yürütülen stok, üretim, montaj ve dağıtım işlemlerini akıllı sistemlerle dijitalleştirerek insan gücünü ortadan kaldırmadan iş/işçi maliyetlerini düşürmeyi, üretim/lojistik faaliyetlerin hızını artırmayı ve iş güvenliğini artırmayı hedefleyen girişimdir.

Exit mobile version