Techinside Google News
Techinside Google News

Kuveyt Türk Hackathon’un birincisi TIO

- Advertisement -

Katılım bankası Kuveyt Türk’ün FinTech ve bankacılık alanında yeni projelerin geliştirilmesine katkı sunmak amacıyla üçüncü kez düzenlediği Hackathon sonuçlandı.

Kuveyt Türk tarafından düzenlenen hackathon, “geleceğin bankacılığı” temasıyla 13-14 Nisan’da Kuveyt Türk Bankacılık ve Yaşam Üssü’nde gerçekleştirildi. FinTech ve bankacılık alanında yeni projelerin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla yapılan yarışmaya bu yıl rekor sayıda başvuru gerçekleşti. 333 başvuru arasından seçilen 25 projenin sahibi 71 yarışmacının iki gün boyunca Kuveyt Türk API’lerini kullanarak kod yazdığı hackathon’u Çember Projesi ile TİO ekibi kazandı. Yazılımcılar, grafik tasarımcıları, arayüz tasarımcıları ve proje yöneticilerinin katıldığı Kuveyt Türk Hackathon’da birinci ekip 40 bin TL, ikinci ekip 30 bin TL, üçüncü ekip 20 bin TL, dördüncü, beşinci ve altıncı ekipler ise 10’ar bin TL para ödülü kazandı.

Yenilikçi projelere destek sürecek

 Yarışmayla ilgili değerlendirmede bulunan Kuveyt Türk Bilgi Teknolojileri ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, “Fintech ekosisteminin gelişimine katkı sunmak ve genç girişimcilere fikirlerini uygulamaları için uygun ortam sağlamak amacıyla düzenlediğimiz hackathon’a olan ilginin her geçen yıl artmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Baanka olarak gerek hackathon gerekse Lonca Girişimcilik Merkezi ile yenilikçi fikirleri desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi.

Hackathon’da dereceye giren ekipler ve projeleri

1.TİO – Çember : Çember, geleneksel altın günü yönteminden hareket ederek bireysel birikim yapmayı kolaylaştıran ve teşvik eden bir uygulamadır. Sosyal dayanışmayla özellikle genç profesyonellerin para biriktirme sorununu çözmeye odaklanan uygulama sayesinde kullanıcılar, finansman ihtiyacı duydukları ortak bir konu ve/veya miktarı hedefleyerek kendi sosyal çevreleriyle bir çember oluşturabiliyor.

2.Team Liquid – Sociall: Sociall, şirketlerin sosyal medyadaki memnuniyetlerini değerlendirebileceği ve yöneteceği bir internet portalı. Bütün sosyal platformlardaki paylaşımlar tek bir ortamda toplanır ve machine learning modeliyle bu paylaşımların olumlu veya olumsuz oldukları belirleniyor.

 3.Finch – Grooms: Grooms, kullanıcıların harcamalarını takip edebileceği, kredi kartlarıyla entegre çalışacak, fiş tarama özelliğiyle harcamalarının alt kırılımlarını da anlayabilen bir mobil uygulama. Grooms, kullanıcıya birikim hedefleri sunan akıllı bir asistana görevi de görüyor.

 4.Bestvisor: Bestvisor, kullanıcıların geçmiş dönem harcamalarını analiz ederek en uygun kampanyanın belirlenmesini sağlayan kişisel kampanya hazırlama motoru.

  1. VR VR Anadolu – cARd : cARd, artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanarak banka kartlarını tanıma, kısa bilgiler sunabilme ve alışveriş sırasında limit, ekstre tarihi, kazandıracağı puan parametrelerini belirli çarpanlarla çarparak en avantajlı kartı sunabilen bir uygulama.

 Jüri Özel Ödülü / Futurx – Değer Takas Ekosistemi: Değer Takas Ekosistemi, banka müşterilerinin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda, varlıklarını belirledikleri değer ve fiyatla, 7 gün 24 saat anında takas edebilmelerine imkân tanıyan; böylece bankanın döviz-kıymetli maden alım satımında aldığı riski ortadan kaldırıp hem müşterilerin hem de bankanın daha kazançlı olacağı bir değer takas ekosistemi oluşturarak hayata geçmesini sağlayan bir proje .

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir