VR teknolojisi ve benzerleri, odaların ve katılımcıların basit grafiksel gösterimlerinden gerçekçi ortamlara tamamen dalmaya kadar uzanan sezgisel görsel ve işitsel manzaralar sunar.
Kurumsal sanal gerçeklik
Sanal çevreler, gerçek yaşam davranışına benzeyen şekillerde etkileşim kurmayı doğal hale getirecek. Ses ve görüntü yön anlayışı sağlayacak. Böylelikle sensör füzyonu, gerçek dünyadan sanal ortamlara çevresel, ekipman ve sistem verisi katmanları ekleyecek. Gerçek nesnelerin ve olguların giderek daha doğru ve otantik temsilleri, gerçek dünya ile sanal temsiller arasındaki çizgileri bulanıklaştıracak.
CGI’ın bu projeler üzerinde çalışan yaklaşık on kişilik bir “en iyi teknoloji uzmanı” ekibi var. Bu şu anda çok dar alanda faaliyet gösteriyor. Ancak gelecekte çok farklı sektörlerdeki kuruluşların bu teknolojiye bakmasıyla durum farklı olabiliyor.
Acil durum müdahale görevlisi Grisoni, acil durum servislerinin ilk müdahale görevlilerini karşılaşabileceklere odaklanıyor. Ayrıca ortamlara hazırlamak için sanal gerçekliği kullanabileceğini söyledi. İnsanları ortamlara hazırlamak sadece tehlikeli durumlarla başa çıkmakla ilgili değildir. Aynı zamanda müşterilere ne beklemeleri gerektiği konusunda bir fikir de verebiliyor.
Grisoni, Brighton and Hove Albion Futbol Kulübü’nün bu teknolojiyi, aileler için sahadaki alanlarda taraftar deneyiminin nasıl olduğunu endişeli ailelere göstermenin bir yolu olarak gördüğünü söyledi. Daha geniş bir açıdan bakıldığında, etkinlik ve eğlence sektöründeki kuruluşlar bu teknolojiye bakıyor. Örneğin, VR insanların stadyumları keşfetmesine olanak sağlamak için kullanılıyor. Böylelikle kurumsal sanal gerçeklik iş yerlerinde çeşitli uygulamalara imkan tanıyor.