Site icon TechInside

Kurumsal ağların yüzde 93’ü hacker tehdidine açık

BugBounter tarafından yapılan denetimler sonucunda ortaya çıkan bilgilere göre farklı ağlar üzerinde yapılan testlere göre ağların büyük çoğunluğunda şirketlerin hacklenmesine neden olabilecek açıklar bulunuyor.

Şirketlerin büyük çoğunluğu varlığını bilmediği zafiyetlerinden ötürü saldırıya maruz kalıyor. Güvenlik uzmanlarının yaptığı testlere göre ağların yüzde 93’ünde siber saldırganların şirket ağına sızabilmesine olanak sağlayan açıklar bulunuyor.

Zayıf şifreler tehlikenin en önemli unsuru

Bu açıkları kullanarak bir şirketin dijital varlıklarını önemli ölçüde etkileyen siber saldırganların bu varlıkların yüzde 81’ini sömürmek için siber saldırganın alanında başlangıç seviyesinde deneyime sahip olmasının yeterli olduğu belirtiliyor.

Yapılan saldırıda kimlik bilgileri ele geçirecek kurumsal ağlara hissettirilmeden gerçekleştirilebiliyor. Uzmanlara göre bu yöntem yüzde 71 oranında başarı sağlıyor. Uzmanlar ayrıca bu yöntemin kullanıcıların zayıf şifre kullanmasından kaynaklandığını belirtiyor.

Buna ek olarak bilinen ve kapatılmamış yazılım açıkları da saldırıların yüzden 60 oranında başarılı olmasına sebep oluyor. Cihazların, bulut ortamının ve yazılımların yanlış yapılandırılması da yüzde 54’lük sızma başarısı sağlıyor.

Platformunda 1500’den fazla bağımsız siber güvenlik uzmanı bulunan BugBounter ise her gün aktif bir şekilde kullanılan kurumsal ağların 7/24 denetletilmesi gerektiğini belirtiyor.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan BugBounter.com Kurucu Ortağı Murat Lostar, konuyla ilgili şunları söyledi: “Kurumsal ağlar her şirketin çalışabilmesi için olmazsa olmaz. Bu yüzden kurumsal ağların eksiksiz bir şekilde korunması gerekiyor. Aksi durumda siber saldırganlar sızmayı başardığında o ağa bağlı dizüstü bilgisayarlardan veri merkezlerine kadar tüm cihazlara erişebiliyor. BugBounter.com olarak 1500’den fazla araştırmacıdan oluşan yetenekli uzman ordusuyla ülkemizde öncülük ettiğimiz yenilikçi 7/24 siber güvenlik denetimi sayesinde şirketler ağlarını sürekli denetletebiliyor.”

Exit mobile version