Techinside Google News
Techinside Google News

Küçük işletmeler zorluklarla karşı karşıya

2022'nin neredeyse yarısını geride bırakırken, küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ'ler) karşılaştığı zorluklar önemini koruyor.
- Advertisement -

2022’nin neredeyse yarısını geride bırakırken, küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ’ler) karşılaştığı zorluklar önemini koruyor. COVID -19 pandemisi hala üzerimizde, gelir ve nakit rezervleri üzerinde sürekli baskıya, işgücü piyasasında karışıklığa ve tedarik zincirlerinde aksamalara neden oluyor. Ekonomilerin 2020/21 resesyonundan çıkmaya başlamasıyla birlikte zaten yüksek talep nedeniyle yükselen enerji fiyatları, Ukrayna’daki savaş nedeniyle daha da yukarılara çekilerek yaygın ve artan enflasyona yol açtı.

Aralık 2021’de OECD, “OECD ülkelerinin çoğunda üretim şimdi 2019 sonundaki seviyesini aştı ve pandemi öncesi yoluna yaklaşıyor, ancak düşük gelirli ekonomiler, özellikle aşılama oranlarının düşük olduğu ülkeler, ölüm riski altında” diyor. 2021 sonlarında zirve yapması beklenen enflasyonun, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin neden olduğu emtia ve finansal piyasa şokları nedeniyle 24 Şubat 2022’den itibaren dünya genelinde yüzde 2,47 daha yüksek olması bekleniyor. Aynı dönemde dünya genelinde GSYİH’ye isabetin yüzde 1,08 olacağı tahmin ediliyor.

Birleşik Krallık ekonomisine ilişkin son rakamlar, GSYİH’nın Mart ayında yüzde 0,1 oranında düşmesi ve ev sahiplerinin konut maliyetlerini (CPIH) içeren Tüketici Fiyatları Endeksi’nin Nisan 2022’ye kadar 12 ayda yüzde %7,8 artmasıyla bu tahminlerle uyumludur.

Enflasyon, son çeyreklerde KOBİ’lerin karşılaştığı zorlukların en üstüne çıktı ve bunu tedarik zinciri sorunları izledi. COVID-19 sorunları güncelliğini koruyor. Bu arada, çalışanların refahı ve morali konusundaki endişeler istikrarlı bir şekilde yükselirken, ABD ekonomisi durgunluktan çıkarken gelir daha az sorun haline geldi.

Birleşik Krallık’ta Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), 2020 baharından bu yana yaklaşık 39.000 işletmeden oluşan seçilmiş bir örneklemden iki haftada bir İş İçgörüleri ve Koşullar Anketi (BICS) başlıklı bir anket yürütüyor. Sorulan sorular arasında ‘İşletmenizin önümüzdeki üç ay boyunca ayakta kalacağına ne kadar güveniyorsunuz?’ var. Sonuçlara göre, mikro işletmeler (0-9 çalışan) ve küçük işletmeler (10-49 çalışan), orta ölçekli işletmelere (40-99, 100-) göre sürekli olarak daha az hayatta kalma konusunda daha az güven duymaktadır.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir