Techinside Google News
Techinside Google News

Köklü Amerikan kurumu siber saldırıların hedefi oldu!

American Radio Relay League (ARRL), BT sistemlerini ve çevrimiçi operasyonlarını kesintiye uğratan bir siber saldırı konusunda uyardı.
- Advertisement -

Siber saldırıların hedefi olan ARRL, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ulusal amatör radyo birliğidir; amatör radyo çıkarlarını hükümetin düzenleyici kurumlarına temsil eder, teknik tavsiye sağlar ve ülke çapındaki meraklılar için etkinlikler ve eğitim programları teşvik eder.

Perşembe günü ARRL, kuruluşun barındırdığı çeşitli çevrimiçi hizmetler de dahil olmak üzere ağını ve sistemlerini bozan bir siber saldırıya uğradığını duyurdu.

ARRL bir basın açıklamasında “Ağımıza ve merkez tabanlı sistemlerimize erişimi içeren ciddi bir olaya müdahale etme sürecindeyiz. Dünyanın Seyir Defteri ve ARRL Öğrenim Merkezi gibi çeşitli hizmetler etkilendi.” dedi.

Amatör radyo tutkunları, “Q” sinyalleri olarak adlandırılan, amatör radyoda yaygın olarak kullanılan ifadelerin kısaltması görevi gören, Q harfiyle başlayan üç harfli kodlar kullanırlar.

Örneğin, QSO kodu “_________ ile doğrudan iletişim kurabilirim.” ifadesinin kısaltması ve iki istasyon arasındaki doğrudan konuşmayı belirtmek için kullanılıyor. Aynı zamanda QSL, “Alındığını onaylıyorum.” anlamına gelir, yani iletişimin onaylandığı anlamına geliyor.

Dünyanın Seyir Defteri (LoTW), amatör radyo meraklılarının dünya çapındaki diğer kullanıcılar arasındaki başarılı iletişimlerin (QSO) ve onayların (QSL) elektronik kayıtlarını göndermelerine olanak tanıyan çevrimiçi bir veritabanı. Meraklılar, LoTW’deki başarılı iletişimin bu kayıtlarını operatör ödülleri için kullanabilirler.

Cuma günkü güncellemede ARRL, siber saldırı sonrası süreçte üyelerinin verilerinin güvenliği konusundaki endişelerini gidermek için adımlar atarak kredi kartı bilgilerini saklamadıklarını veya sosyal güvenlik numaralarını toplamadıklarını doğruladı.

Ancak kuruluş, üye veritabanının isimler, adresler ve çağrı işaretleri de dahil olmak üzere bazı özel bilgiler içerdiğini doğruladı. E-posta adreslerinin veritabanında saklandığını özellikle belirtmeseler de, kişinin kuruluşa üye olması gerekiyor.

Kuruluşun bir fidye yazılımı saldırısına mı yoksa başka bir siber güvenlik olayına mı maruz kaldığı bilinmiyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir