Techinside Google News
Techinside Google News

Klein Vision uçan araba teknolojisini satıyor!

Klein Vision uçan araba teknolojisi için ticari faaliyete başladı. Belirli coğrafik bölge özelinde elde edilen hakların satışı gerçekleşti.
- Advertisement -

İlk olarak Avrupa’da geliştirilen ve başarılı bir şekilde test uçuşu yapılan uçan arabanın arkasındaki teknoloji, Çinli bir firma tarafından satın alındı. AirCar’ı yaratan Slovak şirket Klein Vision, uçağın Çin’in “belirli bir coğrafi bölgesinde” üretilmesi ve kullanılmasına ilişkin hakları Hebei Jianxin Uçan Araba Teknolojisi Şirketine sattı.

Klein Vision uçan araba teknlojisi

Klein Vision Yönetim Kurulu Başkanı Stefan Klein: “Sertifikalı uçan araba teknolojimizin lisansının saygın Çinli şirkete satıldığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. BMW motoru ve geleneksel yakıtla çalışan AirCar, 2021 yılında iki Slovakya havaalanı arasında 35 dakikalık başarılı bir uçuşu tamamlayarak manşetlere çıktı. Araç, standart pistleri kullanarak iki dakikadan biraz fazla bir sürede sorunsuz bir şekilde arabadan uçağa geçiş yapıyor.

Klein Vision Kurucu Ortağı Anton Zajac, satın almayı doğruladı ve Slovakyalı bir uçak üreticisinden daha önce satın alınan Çinli firmanın bir havaalanı ve uçuş okulu kurduğunu vurguladı. Zajac: “Bu ortaklık, devrim niteliğindeki mobilite çözümlerine küresel erişimi genişletme ve sektördeki ilerlemeyi artırma misyonumuzda önemli bir adımı temsil ediyor” dedi. Çin’in uçan ulaşım çözümlerine olan ilgisi, yolcu taşıyan bir drone’un Shenzhen ve Zhuhai arasında Autoflight ile test uçuşu yapması gibi son gelişmelerle açıkça görülüyor. Bu, arabayla genellikle üç saat süren bir yolculuğun yalnızca 20 dakikada tamamlanmasını sağlıyor. Üstelik Çinli bir firma olan eHang , 2023 yılında elektrikli uçan taksisi için bir güvenlik sertifikası aldı ve bu, ülkenin yenilikçi ulaşım teknolojilerini benimseme konusundaki kararlılığının altını çizdi.

Birleşik Krallık Hükümeti kısa bir süre önce uçan taksilerin 2028 yılına kadar yaygınlaşması vizyonunu ortaya koyarken, AirCar’ın dikey kalkış ve iniş yerine geleneksel pistlere dayanan farklı operasyonel modeli, onu drone benzeri yolcu uçaklarından ayırıyor.

Potansiyeline rağmen uçan arabaların benimsenmesi altyapı, düzenleyici çerçeveler ve halkın kabulü ile ilgili zorluklarla karşı karşıya. Teknoloji transferinin mali şartları açıklanmadı ancak AirCar teknolojisinin satışı, elektrikli araç sektöründeki liderliğini hatırlatan Çin’in uçan araba pazarındaki gelişen rolüne dair düşüncelere yol açtı. Gelişmekte olan bu sektörü düzenlemeye yönelik küresel çabalar yoğunlaşırken, Slovak AirCar teknolojisinin Çin’e satışı, taşımacılığın geleceğinde uçan arabaların artan öneminin altını çiziyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir