Site icon TechInside

Kitlesel İnsansı Robot Piyasası için hedef 2025!

Kitlesel İnsansı Robot Piyasası

Çin, 2025 yılına kadar Kitlesel İnsansı Robot Piyasasını hedefliyor. Ülkenin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni bir yol haritası, 2027 yılına kadar teknolojinin ileri düzeylerini hedeflediğini duyurdu.

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) tarafından yayınlanan dokuz sayfalık bir rapor , ülkenin imalat sektörünü “2025 yılına kadar seri üretimi gerçekleştirmek” için robot teknolojisini hızla artırmaya çağırıyor. Google çevirisine göre raporda, Çin’in 2025 yılına kadar “insansı bir robot inovasyon sistemi kurması, çeşitli önemli teknolojilerde atılımlar yapması ve temel bileşenlerin güvenli ve etkili bir şekilde tedarikini sağlaması” ve insansı robotları “önemli yeni bir motor” olarak kurması gerektiği belirtildi.

Kitlesel İnsansı Robot Piyasası 2027’de ileri teknoloji düzeyine ulaşacak

Girişim, Çin’in yerel endüstriyel tedarik zincirini güçlendirme, lider robot geliştiricisi konumunu sağlamlaştırma ve gelişen teknolojiler söz konusu olduğunda genel olarak kendine olan güvenini güçlendirme misyonunun bir parçası diyebiliriz. MIIT, insansı robotların yakın gelecekte insan yaşamını “derinden değiştirecek” ve küresel ekonomileri yeniden şekillendirecek “yıkıcı ürünler” haline geleceğini ve Çin’in bu değişimin ön saflarında yer almayı planladığını söyledi.

Belgeye göre robotların sağlık, ev hizmetleri, tarım ve lojistik gibi endüstrilerde önemli kullanım alanları görmesi bekleniyor. Ancak bakanlık, tehlikeli ortamların yanı sıra imalat endüstrisi için de robotların geliştirilmesinin özellikle gerekli olduğunu vurguladı. Belgede belirtilen zaman çizelgesine göre bakanlık, 2025 yılına kadar “beyin, beyincik ve uzuvlar” gibi birkaç temel teknolojiyi içeren insansı bir robot inovasyon sisteminin ilk olarak kurulmasını umuyor.

Bakanlık, 2027 yılına kadar insansı robotların teknolojik yenilik yeteneklerinin “önemli ölçüde iyileştirilmesi” gerektiğini ve güvenli ve güvenilir bir endüstriyel zincir tedarik zinciri sisteminin oluşturulması gerektiğini söyledi. Raporda, “Uluslararası düzeyde rekabetçi bir endüstriyel ekosistem inşa edilecek ve kapsamlı güç dünyanın ileri düzeyine ulaşacak” deniyor.

MIIT ayrıca Çin’in laboratuvarlar, endüstri kuruluşları ve açık kaynak toplulukları da dahil olmak üzere insansı robot endüstrisinin gelişimini desteklemek için altyapı oluşturmaya ve ağları desteklemeye odaklanacağını da sözlerine ekledi. Ayrıca sektörün gelişimini destekleyecek politikaların ve işgücü eğitiminin geliştirilmesine yardımcı olacağını da belirtti.

Çin, son yıllarda robotik geliştirme ve dağıtımını hızlandırıyor; Pekin Belediye Ekonomi ve Bilgi Teknolojileri Bürosu, yerli robotik teknolojisinin geliştirilmesini ve yeniliğini teşvik etmek için Ağustos ayında 1.4 milyar dolarlık bir robotik fonu planlarını açıkladı. Uluslararası Robotik Federasyonu (IFR), geçen Aralık ayında Çin’in, robot yoğunluğu konuşlandırmasında ilk kez ABD’yi geride bırakarak beşinci en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.

Exit mobile version