Techinside Google News
Techinside Google News

Kickstarter Akademisi Crowdfunding Eğitimi Vermeye Başlıyor

- Advertisement -

Kalabalıkların mikro finansman gücünden yararlanarak hizmet ve ürün fikirlerini gerçeğe dönüştürmekte büyük başarı sağlayan crowdfunding, aynı zamanda kalabalıklar arasında kaybolma tehlikesi de içeriyor. Kickstarter’ın başarılı girişimcileri, gerçek hayat deneyimlerini paylaşarak yeni startup’lara denenmiş ve işe yaradığı kanıtlanmış yöntemleri akademik bir formasyonda sunmaya başlıyor.

En ufak bir fikre bile finansman desteği sağlayabileceği Kickstarter platformu, crowdfunding’in (kitle kaynak finansman) birincil dayanak noktası olmayı sürdürüyor. Çok sayıda kişiden mikro finansmanlar sağlayarak bir ürünü veya hizmeti hayata geçirmeye giden en önemli yol olan crowdfunding serüvenine çıkan startuplar, aynı zamanda kalabalık içerisinde kaybolma tehlikesi içerisindeler. Günden güne Kickstarter üzerinde kendine finansman arayan proje fikirlerinin sayısı arttıkça, mor inek olmak da zorlaşıyor.

Kalabalığın içinde kendini belli edebilme, rakiplerden ayrışma gibi konular artık klasik pazarlamanın kapsamından çıkıp, crowdfunding ve growth hacking’in ilgilendiği başlıca konular haline geldi. Üniversitelerde her ne kadar ders olarak okutulmak için henüz piyasa erken bir aşamada olsa da, Kickstarter’da başarılı sonuçlar elde etmiş, dahası bu sonuçları nasıl elde ettiğinin de analizini yapabilmiş kişiler, finansmanı için internet kullanıcılarına yüzün dönen startuplara yol göstermek için kendi startuplarını kuruyorlar. Bunlardan şu anda en yenisi ve en gelecek vaat edeni, Avustralya Sydney menşeli The Innovators Club’ın kurduğu Kickstarter Academy.

Crowdfunding üzerine denenmiş ve kanıtlanmış yöntemler

Kickstarter Academy, crowdfunding’in temellerinden başlayarak genç girişimcileri elinden tutuyor ve projelerini oluşturup Kickstarter üzerinde mikro finansmancılara açana kadar da yanlarında oluyor. 10 hafta süren bir kurs boyunca her hafta farklı bir konuya eğilerek hem ürün ve hizmetin, hem de girişimcilerin olgunlaşması sağlanıyor. Ama tabi ki kurs, öncelikle girişimcilerin doğru analizler yaparak üzerine eğilmek istedikleri ve orijinal bir çözüm bulmak isteyecekleri bir sorunu ortaya çıkartmaları için yardımcı olarak başlıyor. Bu aşamalar kursun 2 haftalık süreci boyunca devam ediyor.

2,5 ayda sıfır noktasından pazarlama stratejisi olan ürünlere

Üçüncü hafta itibariyle, girişimcilerin üzerinde uzlaştıkları sorunların nasıl çözümleri olabileceği, bunların bir hizmet mi yoksa bir ürün mü olduğu, birden çok çözümlü sorunların hangi çözümlerinin üzerinde durulmaya değer olduğu tartışılıyor. Dördüncü hafta ise üzerinde uzlaşılan çözümlerin ilk prototipleri üretilmeye başlanıyor. Beşinci hafta prototiplerin gerçekten sorunu çözüp çözemediği, çözmesi için ne gerektiği veya neden çözebildiği üzerinde duruluyor. Daha sonraki haftalarda çalışan prototiplerin nasıl üretileceği, zaman kısıtlaması ve ürün tasarımı arasındaki ilişki, ürünün veya hizmetin nasıl tanıtılacağı, Kickstarter’da başarılı olmak için nasıl bir sayfa hazırlanması gerektiği, tanıtım videosu çekim teknikleri gibi dijital pazarlama konuları üzerinde duruluyor.

Kickstarter Academy’de girişimcilere yol gösteren kişilerin hepsi zamanında Kickstarter’da kendi kampanyalarını yürütüp büyük başarı elde etmiş kişiler. Örneğin 15 bin kişiden 360 bin dolar toplayarak ButterUp projesini hayata geçiren Sacha Pantschenko, veya yalnızca 2 saat içerisinde finansmanına ulaşan ve ihtiyaç duyduğu finansmanın yüzde 1500’ünü kazanan Plugsley takımı gibi.

Endüstriyel tasarımcı olan Pantschenko, “Yaparak öğrenmek kesinlikle takip edilmesi gereken yoldur. Kickstarter Academy’yi bitiren girişimciler burada öğrendiklerinin sonuçlarını hemen alabilecekleri gibi, gelecekteki her türlü girişimlerinde de kullanabilecekler” diyor. The Innovators Club Kreatif Direktörü Rich Brophy, “İnsnaların en çok ilgilendikleri konu ‘Fikrimi nasıl ürüne dönüştürebilirim’ oluyor. Biz, bu soruya doyurucu bir cevap verebilmek için bu akademiyi kurduk” açıklamasını yapıyor.

Akademi derslerine 5 Eylül’de başlıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir