Site icon TechInside

Karanlık depolarda dronlar envanter kontrolü yapıyor

Karanlık depolarda dronlar

Otonom envanter yönetimi sağlayıcısı Corvus Robotics, Corvus One depo dronunu, ışıksız dağıtım merkezlerinde uçma yeteneğiyle güncelledi. Quadcopter, yolunu bulmak ve stok kontrol etmek için çıkartmalar, reflektörler veya işaret fişekleri gibi ek navigasyon altyapısına ihtiyaç duymadan karanlık depolarda gezinebiliyor. 

Karanlık depolarda dronlar artık çalışabiliyor

Corvus One sistemi, fiziksel mallar satan bir işletmeyi yürütmenin en sıkıcı ve zaman alıcı görevlerinden birini otomatikleştirmek için tasarlanmıştır: Envanter yönetimi. Periyodik envanter denetimleri ve “döngü sayımları” yerine, operasyonları kapatmadan stok alt kümelerinin düzenli sayımı yerine, dronlar paletlerin günlük taramalarını gerçekleştirir ve verileri gerçek zamanlı olarak depo yönetim sistemi (WMS) kayıtlarıyla karşılaştırır. 

Oluşturulan raporlar, envanter yöneticilerinin tutarsızlıkları belirlemesine, eksik envanteri bulmasına ve stokları daha doğru bir şekilde takip etmesine olanak tanıyor. Sistem ayrıca mevcut depo personelini başka yere yönlendirme veya envanteri manuel olarak kontrol etmek için geçici işçiler işe alma ihtiyacını da ortadan kaldırıyor.

Şirket: “Şirketler Corvus drone teknolojisinden yararlanarak veri doğruluğunu iyileştirebilir, işçilik maliyetlerini düşürebilir, işçi üretkenliğini artırabilir ve envanter seviyeleri değiştikçe gerçek zamanlı görünürlük sağlayabilir. Drone teknolojisinin uygulanması yalnızca envanter yönetim süreçlerini basitleştirmekle kalmaz, aynı zamanda işletmeler için değerli zaman, para ve kaynak tasarrufu da sağlar” dedi.

Bu yeni nesil insansız hava aracının geliştirilmesi, S2G Ventures ve Spero Ventures liderliğindeki 18 milyon dolarlık bir A serisi tur ve tohum finansmanı ile desteklendi. S&P Capital IQ’ya göre işlem 8 Ekim’de kapandı. Tesla’nın kurucu ortağı ve Spero Ventures’ın ortağı Marc Tarpenning, “Corvus Robotics, iş yapma biçimini gerçekten dönüştüren şirketlere yatırım yapma misyonumuza uyuyor. İniş pistinin dışında, drone destekli sistemi hiçbir altyapıya ihtiyaç duymuyor, hızlı ve kolay bir şekilde konuşlandırılabiliyor ve yönetimi uygun maliyetli. Mevcut depo ortamıyla tam anlamıyla bütünleşiyor” dedi.

Exit mobile version