Site icon TechInside
Kanada lityum projesi Mitsubishi’den yatırım aldı

Kanada lityum projesi Mitsubishi’den yatırım aldı

Kanada lityum projesi

Elektrikli araç satışlarındaki çarpıcı büyüme, batarya minerallerinin çıkarılması ve işlenmesindeki çarpıcı artışlara dayanıyor. Bununla birlikte batarya konusundaki ortaklıklar da gün geçtikçe artıyor. Mitsubishi Corp.’un Ontario’daki bir lityum madeni için Frontier Lithium ile ortaklık kurdu. . Bu ortaklığın bir kısmı, Çin’den lityum tedarik etme zorluklarını önleme çabası diyebiliriz. Bu, uzun vadeli sürdürülebilir tedarik endişesinden kaynaklanıyor olabilir ya da sadece ABD’deki 2021 Enflasyon Azaltma Yasası nedeniyle olabilir. Bu yasa, pil malzemelerinin Çin’den tedarik edilmesine büyük bir ceza getiriyor.

Kanada lityum projesi Mitsubishi’yle ilerleyecek

Yatırımla ilgili açıklamada: “Mitsubishi, Kuzey Amerika lityum madenlerinde hisseleri olan Kanadalı Frontier Lithium tarafından kurulan yeni bir şirketin yüzde 7,5 hissesini satın almak için ilkbahar gibi erken bir zamanda 25 milyon Kanada doları (18.4 milyon dolar) yatırım yapacak. Mitsubishi daha sonra hisselerini yüzde 25’e kadar artırmayı planlıyor” dedi. “Mitsubishi’nin katılmayı planladığı maden Ontario eyaletinde yer alıyor ve 58 milyon tonun üzerinde lityum içeriyor. Bu da onu bir Japon şirketinin ilgi duyduğu en büyük lityum madeni yapacak. Dikkat çekici bir şekilde bu, bir Japon şirketinin Kuzey Amerika lityum üretimine ilk kez dahil olması. Mitsubishi, bir lityum projesinde küçük bir hisseye sahip olmanın çok ötesine geçiyor. Mitsubishi, Kuzey Amerika’da maden geliştirme ve işletmeden cevher rafinasyonuna kadar her şeyi kapsayan entegre bir tedarik zinciri oluşturmayı hedefliyor. Kanada lityum projesi elektrikli araç sektörüne yeni bir soluk getirecek.

Elektrikli araçlar  için pil sınıfı lityuma ulaşmadan önce hala yapılacak çok şey var. Aslında, elektrikli araç devrimlerindeki en büyük zorluklardan biri de bu. Böyle bir anlaşmadan elektrikli araç pilleri için lityuma sahip olmaya gitmek yıllar alıyor. Bu pilleri kullanan arabaların yollarda olması daha da uzun yıllar alıyor.Bu durumda, “Ortaklar 2025 yılına kadar fizibilite çalışmaları yürütecek ve ardından cam ve seramik için endüstriyel kullanım amaçlı lityum üretimine 2027 gibi erken bir tarihte başlanacak. Elektrikli araç ve akümülatörler için lityumun 2030 yılında başlaması planlanıyor. Yani 2024 yılındayız ve 2030 yılına kadar bu madenden elektrikli araç pilleri için lityum alamayacağız.

Ancak bu lityum projesinin hayata geçmesiyle birlikte birçok elektrikli araca ihtiyaç duydukları lityumu sağlaması bekleniyor. Yıllık üretimin 3.800 ton olması bekleniyor. Bunun da 20.000 ton lityum karbonat için yeterli olacağı ve yaklaşık 300.000 elektrikli aracın pilleri için gerekli lityumu sağlaması bekleniyor.

Exit mobile version