Japon hükümeti hala bazı kurumlarının verileri CD’lere ve hatta disketlere kaydetmesini zorunlu kılıyor. Ancak yeni bakan Kono, bunu değiştirecek gibi görünüyor.
Söylemeye gerek yok ki, bunlar, özellikle genellikle ileri teknolojilerin kalesi olarak görülen bir ülkede, olağanüstü derecede eskimiş veri depolama biçimleridir. Ancak şimdi, ülkenin yeni atanan dijital işlerden sorumlu bakanı, umutsuzca veri depolama kurallarını 21. yüzyıla sürüklemeye çalışıyor.
Bu ayın başlarında dijital bakan olarak atanan milletvekili Kono, bürokratik verimsizliklere ve faks makinelerinin kullanımı da dahil olmak üzere modası geçmiş teknolojilerin kullanımına karşı açık bir savaşa öncülük ediyor.
Kono, devlet kurumlarının verileri bulutta depolamasına izin veren yeni bir girişimi duyurdu. Aslında, Kono’ya göre, ülkenin yasalarında hala işçilerin disketler ve CD’lerde veri depolamasını gerektiren yaklaşık 1.900 hüküm var. Diğer hükümler, verilerin kasetler ve MiniDiskler üzerinde sunulmasını gerektiriyor.
Kono verdiği demeçte “Bu kuralları derhal değiştireceğiz” dedi. Japonya bir dönem teknolojiye öncülük eden ülke olsa da faks makinesi ve disketler gibi eski teknolojik çözümlerin kullanımında lider konumda.