Online yerleşke turundan kütüphane veritabanına erişime, panik butonu ile acil yardım çağrısından yemekhane menüsünü takibe, İTÜ Radyosunu dinleyebilmekten ring servislerin yerleşke içindeki yerine kadar birçok bilgi kolaylıkla öğrenilebilecek.
İTÜ’nün mobil uygulaması, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı (İTÜ BİDB) tarafından yeniden tasarlanarak, Android ve iOS platformlarında kullanıma sunuldu. Gerek tasarımı gerekse teknolojik altyapısına dair tüm aşamaların İTÜ BİDB bünyesinde yürütüldüğü uygulama, başta öğrenciler olmak üzere İTÜ’lü kullanıcıların ihtiyaçları ve geri bildirimleri dikkate alındı. İTÜ dışından kullanıcıların ve üniversiteyi tanımak isteyenlerin de taleplerine yanıt verecek bir içerik planlaması yapıldı.
Panik butonu da var
Uygulama içine yerleştirilen Panik Butonu sayesinde İTÜ’lüler yerleşkelerde sağlık ya da güvenlikle ilgili yardıma ihtiyaç duydukları anda 7/24 görev yapan İTÜ Güvenlik Merkezine acil yardım çağrısı bırakabilecek. Acil durum çağrısı bırakıldığında kişiye ait konum bilgisi anlık olarak merkeze iletilecek ve destek ekiplerinin yardım ihtiyacına daha hızlı yanıt vermesi sağlanacak.
Pilot olarak İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde devreye alınan bu hizmet kapsamında, yerleşke dışından veya diğer yerleşkelerden çağrı kabul etmeyecek. Uygulama güncellemeleri kapsamında, ilerleyen dönemlerde bu hizmetin tüm İTÜ yerleşkeleri için devreye alınması planlanıyor.
Yerleşkelerde sanal tur
Uygulamada yerleşke haritaları da yer alıyor. Harita üzerinde seminer salonları, yurtlar, mağazalar ya da idari birimlere göre filtreleme ile arama yapmak mümkün olacak. Bu sayede istenen kategoriye ait noktalar ya da kampüs içindeki binalar rahatlıkla görülebilecek. Kampüs turu özelliği sayesinde de GPS destekli anlık konum bilgisi ile sanal gezi yapılabilecek. Sanal gezi esnasında durak noktaları ile ilgili bilgilere de erişilebilecek.
İTÜ Radyosu da uygulamaya dahil edildi
İnternet üzerinden en çok dinlenen radyolar arasında yer alan İTÜ Radyosu yayınları da İTÜ Mobil üzerinden online dinlenebiliyor. İTÜ Radyosu’nun Klasik, Caz-Blues ve Rock olmak üzere yayın yaptığı 3 kanala erişim sağlanırken, uygulamanın radyo özelliği için hazırlanan tasarım görselliği keyifli hale getiriyor. Yayındaki parçaya ait albüm ve albüm kapağı bilgileri de ekranda görülebiliyor.
Uygulamanın yeni sürümlerinde eklenecek çeşitli özellikler de şimdiden belirtilmiş. Buna göre yeni sürümlerde yerleşke içi yeme içme mekanlarının çalışma saatlerini ve menülerini görüntüleme, yerleşke içinde yer alan spor tesislerinin saat ve genel bilgilerini görüntüleme, ders kodları ve açıklamaları ile bina kodları, açıklamaları ve haritada gösterimi destekleri sunulacak.