Site icon TechInside

İş Bankası’ndan yapay zeka yatırımı!

İş Bankası, teknoloji ve inovasyona verdiği önemi bir adım daha ileri taşıyor. Banka, 100. Yıl Girişim Sermayesi ve Yapay Zekâ Fabrikası bünyesinde, yapay zekâ alanında faaliyet gösteren 23 girişime yatırım yapma kararı aldı. İşte detaylar…

İş Bankası, yapay zeka alanında 23 girişime yatırım kararı aldı!

Günümüzde sağlık, eğitim, ulaşım, finans, tarım gibi birçok sektörde giderek daha fazla kullanılan yapay zekâ uygulamaları, İş Bankası’nın girişimcilik ekosistemine önemli bir katkı sağlıyor. Bu teknolojiler, kurumlar ve şirketler için verimliliği artırma, karar alma süreçlerini optimize etme ve yeni olanaklar yaratma potansiyeli taşıyor.

İş Bankası Grubu, 100. Yıl Girişim Sermayesi ve Yapay Zekâ Fabrikası Programı aracılığıyla 2023 yılında 23 yapay zekâ girişimine yatırım yapacak. Yapay Zekâ Fabrikası’na kabul edilen girişimler, jüri değerlendirmeleri ve seçim komitesi değerlendirmeleri sonucunda belirlendi. Seçilen girişimler, 100. Yıl Girişim Sermayesi tarafından 100 bin dolarlık yatırım almaya hak kazandı.

Türkiye İş Bankası Yeni Nesil Girişimcilik Başkanı Barış Karakullukçu, yapay zekâ alanındaki girişimlerde aradıkları temel özelliklerin yenilikçi fikir, güçlü iş modeli, iyi bir ekip ve büyüme potansiyeli olduğunu vurguladı. Ayrıca, insan odaklılık, sürdürülebilirlik ve etik değerlerin de ön planda olduğunu belirtti.

Karakullukçu, Yapay Zekâ Fabrikası Programı kapsamında destek verdikleri girişimlere terzi usulü yaklaştıklarını ifade etti. Bu yaklaşım, finansal kaynak sağlamanın yanı sıra teknolojik altyapı, ofis, mentorluk, rehberlik, sektörel uzmanlık gibi farklı alanlarda da ihtiyaçlara cevap veriyor. Karakullukçu, bu destek modeliyle girişimlerin 360 derecelik bir yaklaşımla güçlenmelerini hedeflediklerini belirtti.

Türkiye İş Bankası Yeni Nesil Girişimcilik Başkanı Barış Karakullukçu şunları söyledi:

“Bu sayede ülkemizde nitelikli iş gücünün ve refah seviyesinin artmasına da katkıda bulunacağız. Yapay Zekâ Fabrikası Programı’nda girişimlere terzi usulü, tam olarak hangi noktada ihtiyacı varsa o noktada destek sunuyoruz.

Finansal kaynak açısından olabildiği gibi teknolojik altyapı, ofis, mentorluk, rehberlik, sektörel uzmanlık veya yurt dışında büyüme stratejilerine yönelik farklı alanlarda ihtiyaçları olabiliyor. Biz de ihtiyaçlar paralelinde çalışmalarımızı 360 derecelik bir yaklaşımla uçtan uca olacak bir biçimde sürdürüyoruz”

100. Yıl Girişim Sermayesi, Türkiye İş Bankası bünyesinde faaliyet gösteriyor ve 2023 yılında Yapay Zeka Fabrikası girişimlerinin dışında 7 girişime toplam 5 milyon dolar yatırım yaptı.

Yatırımlar, Türkiye İş Bankası bünyesindeki üst düzey yöneticilerden oluşan yatırım komitesi tarafından onaylandı. 2024’te daha fazla girişime ulaşılması hedefleniyor. Yapay Zekâ Fabrikası ise, Yeni Nesil Girişimcilik kapsamında faaliyet gösteriyor. Türk yapay zekâ girişimleriyle ilgilenen fabrika, iş birliği ve yatırım odaklı bir program olarak kuruldu.

Şu anda 1228 yapay zekâ girişimini içeren girişimci havuzu, sürekli büyüyor. 2023 yılında düzenlenen kohort kapsamında 146 girişimle birebir görüşmeler yapıldı ve 33 girişim davet edildi. Toplam 23 girişime yatırım odaklı destek sağlandı.

Exit mobile version