Site icon TechInside

Intel’in kurumsal sorumluluk raporunda dikkat çeken Konya örneği!

Çip üretiminde dünya devleri arasında yer alan Intel operasyon, tedarik zinciri ve sürdürülebilirlik çabalarını kapsayan kurumsal sorumluluk projelerini detaylandıran bir rapor yayınladı. 30 yıldır her yıl yayınlanan bu kapsamlı yıllık raporda Türkiye’de deprem felaketi sonrasında bölgeye yapılan yardımların yanı sıra, Konya’da faaliyete alınan bir projeye de yer veriliyor.

KSS raporuyla ilgili bir açık mektup kaleme alan Intel CEOS’su Pat Gelsinger “Raporu inceleyen okuyucular, Intel’in geçtiğimiz yıl boyunca kaydettiği ilerlemenin önemli noktalarını bulacaklar” diyor ve ekliyor: “Bugüne kadar piyasaya sürdüğümüz her bir ürün, dünyayı ileriye taşıyacağına dair bir inançla başladı. Ve yarım yüzyılı aşkın bir süredir inovasyonlarımız, insanlığın ilerlemesini sağlayan ve her yerdeki insanların yaşamlarını iyileştiren teknolojiye güç verdi.  

Bugün, dünya iklim değişikliğinden aşırı eşitsizliğe kadar muazzam ve karmaşık zorluklarla karşı karşıyayken, hepimiz bu olumlu bakış açısını biraz daha kullanabiliriz. Bu 2023-24 Intel Kurumsal Sorumluluk Raporu’nda, RISE stratejimiz ile attığımız muazzam adımları göreceksiniz: teknoloji ve çalışanlarımızın uzmanlığı ve tutkusu ile daha sorumlu, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir dünya yaratma çabamız.”

Raporda yer verilen bilgilere göre 2023 yılında Intel Vakfı, depremler, hortumlar, orman yangınları, seller ve kıtlık dahil olmak üzere artan sayıda insani kriz ve doğal afete müdahale etti. Çalışanlar, 10 özel eşleştirme kampanyasını desteklemek için Vakfa katılarak 4 milyon doların üzerinde bağış topladı ve Vakıf eşleştirmeleri, yaklaşık 26 kuruluşun ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmasını sağladı. Bu kampanyalar arasında Washington, Kanada ve Maui’deki orman yangınları; Türkiye ve Suriye’deki depremler ve daha fazlası için yardımlar yer aldı.

Ayrıca yine raporda (90. Sayfa) Intel işbirliğinde Konya’da geliştirilen bir projeye de yer veriliyor. Rapora göre “Akıllı trafik yönetimi, güvenliği artırırken ve yol tıkanıklığını hafifletirken emisyonları da azaltabilir. Intel ve ISSD Electronics, akıllı kameralar, yapay zekâ analitiği ve daha fazlasını içeren akıllı bir ulaşım sistemi oluşturdu. Türkiye’de 2 milyondan fazla nüfusa sahip Konya’daki bir uygulamada, trafik kavşaklarındaki bekleme süreleri %30 ve karbon emisyonları %40 oranında azaltıldı.”

Raporda yapay zekâ konusundaki gelişmelere ve Intel’in bu alandaki yatırımları aracılığıyla önemli sürdürülebilirlik adımları attığına da dikkat çekiliyor. Buna göre Intel, 2023 yılında sorumlu yapay zekâ stratejisini ve ilkelerini son yenilikleri ve ortaya çıkan riskleri yansıtacak şekilde güncelledi.

Exit mobile version