Bu sayede birisinin Instagram üzerinden gelen bir mesajı okumuş olsanız bile, o kişi mesajın altındaki “görüldü” etiketini görmeyecek.
Hem Mark Zuckerberg hem de Adam Mosseri bu özelliği kendi yayın kanallarında duyurdular.
Mosseri, mesajında “Geri bildirimlerinizi duyduk ve DM’lerinizde okundu bilgilerini kapatmanıza olanak tanıyan yeni bir özelliği test etmeye başladık. Yakında insanlar mesajlarını okuduklarını başkalarının görmesine ne zaman izin vereceklerini seçebilecekler” dedi.
Instagram başkanı, doğrudan mesajlar için gizlilik ve güvenlik menüsünün ekran görüntüsünü yayınladı. Bu menüye bir sohbetin altındaki profilin adına dokunarak erişebilirsiniz. Kullanıcılar testin bir parçasıysa, “Etkinliğinizi kimler görebilir” bölümünün altında okundu bilgilerini kapatmaya yönelik bir geçiş görecekler.
Meta, şirketin bu özellikleri hangi kapasitede test ettiğini ve ne zaman tüm kullanıcılara sunulacağını belirtmedi.
Instagram, Meta’ya ait başka bir uygulama olan WhatsApp’ın 2014 yılında okundu bilgilerini kapatma özelliğini başlattığı göz önüne alındığında, bu özelliği yayınlamakta gerçekten geç kaldı.
Şirket ayrıca, bu özelliğin Messenger için kullanıma sunulmasını tamamladıktan sonra Instagram DM’leri için varsayılan uçtan uca şifreleme korumasını da kullanıma sunmayı planlıyor. Ağustos ayında Meta, şirketin Messenger’da varsayılan olarak uçtan uca şifrelemeyi etkinleştirme çalışmalarını yıl sonuna kadar bitirmeyi hedeflediğini söyledi.
Twitter’ın her geçen gün kan kaybettiği ve oluşan boşlukta kullanıcıların kendine yeni alternatifler aradığı bir ortamda gözde platformlarda atılan her adım güzel bir potansiyel barındırıyor.
Gözde mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın sosyalleşmeye yönelik artan adımlarının arasında Instagram’ın da mesajlaşma ağını genişletme sinyalleri veriyor olması, Meta ekosistemindeki uygulamaları aynı rengin tonları gibi bir merkezin etrafına konumlandırıyor.