Site icon TechInside

ING Bank Maker Akademisi ilk mezunlarını verdi!

ING Bank

Bankacılık lisansına sahip teknoloji şirketi” vizyonuyla faaliyet gösteren ING Bank, Makers Türkiye ile yaptığı işbirliğiyle, çalışan çocuklarına yeni nesil yetkinlikler ve teknoloji ile üretme kültürü kazandırmak hedefiyle başlattığı Next Generation Academy’de ilk dönem mezunlarını verdi. ING, Next Generation Academy ile çocuklardaki merak duygusundan yola çıkarak tüketen yerine üreten bir nesil yetiştirmek gayretinden ve ‘teknoloji’ ile ‘kendin yap’ kültürünün birleşmesinden doğan ‘maker’lığı hem Türkiye’de de hem de ING içinde yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Tören kapsamında, ING’nin inovasyon ve maker kültürüne katkı sağlaması hedeflenen “ING Maker Cafe” de hizmete açıldı. ING Bank Genel Müdürlüğü’nde hizmete giren ve tüm ING’lilerin kullanabileceği ING Maker Cafe’nin, kurum içindeki deneyim, bilgi paylaşımı ve birlikte yaratma kültürüne de katkı sağlaması hedefleniyor. İlk olarak elektronik, otomasyon ve yazılıma meraklı çalışanların bir araya gelebileceği, deneyimlerini paylaşabileceği bir ortam olarak tasarlanan Maker Cafe’nin çalışanların günlük streslerini atarken ING’ye ve topluma değer katacak ürünler geliştirmelerine ortam sağlaması amaçlanıyor.

ING Bank Maker Akademisi neyi amaçlıyor?

İstanbul ve Kahramanmaraş’ta verilen eğitimlerin ardından toplamda 92 çalışan çocuğunun sertifikasını aldığı Next Generation Academy’nin mezuniyet törenine, ING Bank Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Bahadır Şamlı ve Makers Türkiye Kurucusu Ongun Tan katıldı. Şamlı, törende yaptığı konuşmada, bir yıl önce kurdukları iki hayalin bugün filizlendirdiğini görmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

“Bizim yola çıkarken iki hedefimiz vardı: biri çocuklarımıza 21. Yüzyıl yetkinliklerini kazandıracak, kodlama ve 3 boyutlu yazıcılarla tasarım yapabilecekleri, basit elektronik devrelerle kendi ürünlerini üretebilecekleri bir akademi kurmak; diğeri ise ING içindeki deneyim, bilgi paylaşımı ve birlikte yaratma kültürünü desteklemek üzere bir Maker kulübü ve bir maker alanı oluşturmak. Bugün ING’yi ve insanlarını geleceğe taşıyacak ve hep bir adım ötede olma kültürümüze hizmet edecek iki hayalimiz de gerçekleşti” dedi. 

“Çocuklar üretmenin keyifli dünyasına giriş yaptılar”

Çocukların, yeni nesil işlerde yetkinlik kazanmalarının, hem kendi kariyerleri hem de ülkenin geleceği için çok önemli olduğunu vurgulayan Şamlı, şunları söyledi:

“Maker hareketinin tüm bireylere kazandırmaya çalıştığı üretim bilincini 5-14 yaş aralığında bir çocuğun kazanması, çocukların gelecekteki hayatları için çok önemli. Üretmenin verdiği motivasyon ve Maker hareketinin sunduğu olanaklar ile çocuklar üretmenin keyifli dünyasına giriş yaptılar. NExt Generation Academy ile onların tertemiz, ön yargılardan uzak taze zihinleriyle hayallerini gerçeğe dönüştürmeleri için kendilerine bir fırsat sunduğumuzu ümit ediyorum.”

Türkiye’deki ilk ve en büyük maker hareketi ve inovasyon inisiyatifi Makers Türkiye‘nin kurucusu Ongun Tan ise şöyle konuştu: Doğru insan ve araçlar bilgi ve özgüven ile birleştiğinde inovasyon doğuyor. Biz bunu 4 senedir eğitim verdiğimiz 12.000 çocuk ve gencin yanı sıra 500’e yakın yetişkin ile birlikte deneyimledik. Bugün ING Next Generation Academy’de çocuklarımızı bilgi ve araçlarla buluşturup doğru eğitmenlerle birleştirdik ve 4 aylık eğitim sonrasında çocuklarımız kodlayarak, 3 boyutlu yazıcılar kullanarak, elektronik ve robotik aksamları işin içine dahil ederek ilk teknolojik prototiplerini yaptılar. Teknoloji, girişimcilik ve inovasyon kültürünü çocuklarımıza daha küçük yaştan kazandırmak üzere çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz.

Türkiye dışına açılacaklar

5-8 yaş arası çocukların 2 ay; 9-14 yaş arası çocukların ise 4 ay süreyle robotik, elektrik ve elektronik, Makey Makey, kodlama, Arduino ve 3D tasarım eğitimleri aldığı Next Generation Academy’de, 9-14 yaş arası çocukların geliştirdiği projeler, ulusal ve uluslararası maker etkinliklerine de katılacak. 

Exit mobile version