Techinside Google News
Techinside Google News

Bu elektrikli araçları robotlar üretiyor!

Hyundai elektrikli araçları üretme konusunda robotlardan destek alıyor. Singapur’daki tesis, geleceğe dönük üretim yapıyor.
- Advertisement -

Hyundai robotlarla çalışan elektrikli araç fabrikası Singapur’da açıldı. Tüm görevlerin yaklaşık yüzde 50’sini 200 robotun üstlendiği Hyundai, tesisinin üretimi “yeniden tanımlayacağını” söyledi.

Hyundai Motor Group Singapur İnovasyon Merkezi (HMGICS), montaj, inceleme ve üretim de dahil olmak üzere günlük görevlerin yüzde 50’sini ve ayrıca bileşen işleme, sipariş vermenin yüzde 60’ını gerçekleştiren 200 robotun yer aldığı 935.380 metrekarelik, yedi katlı bir tesis. Şirkete göre tesis, çeşitli otomasyon teknolojilerini kullanarak her yıl 30.000 özelleştirilebilir elektrikli araç üretebiliyor. Hyundai ayrıca tesisin robotaksiler ve amaca yönelik inşa edilmiş araçlar da dahil olmak üzere gelecekteki mobilite çözümleri için bir test alanı görevi göreceğini söyledi.

Hyundai elektrikli araçları robotlardan destek alıyor

Hyundai, robot iş gücüne daha fazla tekrarlayan ve zahmetli görevler vererek, insan işçilere daha “yaratıcı ve üretken” görevler için özgürlük kazandırdığını söyledi. İnsan-robot işbirliğini kolaylaştırmak amacıyla tesis, fabrikanın sanal ve fiziksel dünyalarını birleştirmek için dijital ikiz teknolojisinden yararlanıyor. Hyundai, “Robotlar üretim hattındaki bileşenleri fiziksel olarak hareket ettirirken, çalışanlar dijital sanal alanda veya meta veri ortamında görevleri simüle edebilir” diyor.  Metaveri aynı zamanda araç özelleştirme ve optimizasyonu, sanal gerçeklik (VR) fabrika turları ve test sürüşleri de dahil olmak üzere “sürükleyici” deneyimler sağlamak için kullanılıyor.

Hyundai’ın yönetim kurulu başkanı Euisun Chung: “HMGICS, yaratıcılığı ve işbirliğini teşvik eden ve benimseyen açık ve bağlantılı bir kentsel inovasyon merkezi. Üretim konseptini tamamen yeniden tanımlamayı amaçlıyor” diyor. HMGICS başkan yardımcısı Alpesh Patel: “HMGICS gibi tesislerin daha kompakt yapısı, bunların özellikle sınırlı alana sahip kentsel alanlarda yerel topluluklara entegre edilmesini kolaylaştırıyor. Robot bilimi, yapay zeka ve IoT’nin yardımıyla mobilite, süreçler ve ürünlerdeki değişikliklere çeviklik ve esneklikle yanıt verebilecek insan merkezli bir üretim inovasyon sistemi oluşturduk. Bu yenilikler verimlilik ve kişiselleştirme açısından yeni ölçütler belirliyor” ifadelerini kullandı.

Tesiste, robotların dokuz ürün türünün üretilmesine yardımcı olduğu, tarımsal robot kullanım durumları için bir örnek olay incelemesi sağlayan ve ziyaretçilerin tüm tarım sürecini “etkileşimli olarak deneyimlemelerine” olanak tanıyan bir Akıllı Çiftlik bile var. Akıllı çiftliğin amacı, Singapur’da gıda güvenliğinin güçlendirilmesine yardımcı olmak, alternatif tarım teknolojisi çözümleri sunmak ve bölgede yerli gıda üretimini desteklemek.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir