Çin merkezli teknoloji devi Huawei, dünyanın en ulaşılmaz bölgelerinde yaşayan 90 milyon insanın mobil iletişim ve internet altyapısına kavuşmasını sağladığını duyurdu. Huawei, Çin’in Şıncın şehrinde düzenlenen 2023 Sürdürülebilirlik Forumu’nda, geçen yıl Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin “Partner2Connect” programına katılımının ardından bir yılda 30 milyon kişiye erişim sağladığını belirtti.
Şirket, bu program kapsamında 2025 yılına kadar 80 ülkede kırsal ve uzak bölgelerde iletişim altyapısı olmayan 120 milyon insana erişim sağlama taahhüdünde bulunduğunu açıkladı. Huawei Yönetim Kurulu Başkanı Liang Hua, 30 yılı aşkın süredir dünya genelinde 170’ten fazla ülkede 1500’den fazla ağ inşa ettiklerini belirterek, şirketin sürdürülebilir küresel erişim için çaba harcadığını vurguladı.
Liang Hua, dünya nüfusunun yüzde 5’ini oluşturan 400 milyon kişinin mobil iletişim altyapısının eksik olduğu yerlerde yaşadığına dikkat çekti. Huawei‘in “RuralStar” ve “RuralLink” adlı sistemleri, fiber optik kablolara ihtiyaç duymadan uzak bölgelere kaliteli erişim sağlayarak bilgi ve iletişim hizmetlerine erişimi kolaylaştırıyor.
ITU Genel Sekreteri Doreen Bogdan-Martin, teknolojinin sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayarak ülkelerin dijital ekonomilerini güçlendirdiğini belirtti. Huawei‘in Gana‘da yürüttüğü proje, 3,5 milyon insana ses ve mobil veri hizmetleri sunarak kapsama alanını yüzde 83’ten yüzde 95’e çıkardı. Çin’in Yünnan eyaletindeki “akıllı turizm” projesi ise yerel ekonomide yüzde 5,6 artış sağladı.
Huawei, ITU‘nun dijital ittifak programına katılımının ardından hedefine yüzde 75 oranında ulaştığını belirterek, dünya genelinde internet erişimi uçurumunu kapatmaya yönelik çabalarını