Techinside Google News
Techinside Google News

HPE Fikir Ekonomisinin ihtiyaçlarına Synergy ile çözüm buluyor

- Advertisement -

Bir yanda geleneksel ama devasa altyapıları ve köklü mazileriyle faaliyet gösterdiği alanda lider olan devler, diğer tarafta ezber bozan “yıkıcı” fikirleri ve yeni nesil altyapılarıyla onlara kafa tutan startup’lar; Fikir Ekonomisinde kabul edilemez tek bir zafiyet var: İkisinin arasında kalıp sıradan olmak! Günümüzde faaliyet alanı teknoloji olmayan bir şirketin bile, 10 yıl önceki teknoloji devleri kadar IT yatırımı yapması gerekiyor.
Hal böyle olunca kurumlar; yeni nesil bulut, mobilite ve büyük veriye ayak uyduracak yeni nesil uygulamaları çalıştırmak ile geleneksel sistemlerde çalışan ve yıllardır kullanılan uygulamalarla devam etmek arasında kalıyor. Peki, her iki altyapıyı ortak çalıştırabileceğimiz bir platform olsaydı ilginç olmaz mıydı?

hpe mert sarikaya
Mert Sarıkaya – HPE Sunucular Türkiye Müdürü

HP Enterprise’ın yeni vizyonu “Şekillendirilebilir Altyapı” ve onun ilk ürünü olan Synergy için hareket noktası da bu olmuş. Her geçen gün hızla değişen ve gelişen ihtiyaçlara yanıt verecek bir altyapının karmaşadan uzak, yüksek performanslı, eski ve yeni nesil uygulamaların ortak çalışmasına müsait ve “şekillendirilebilir” olması gerektiğini belirten HPE Sunucular Türkiye Müdürü Mert Sarıkaya, “Bunu sağlamak için altyapıların hem ortak çalışma (workgroup), veri işleme, analitik ve web altyapısı gibi geleneksel uygulamaları hem de mobilite, büyük veri, bulut gibi trendler ile gündeme gelen yeni nesil uygulamaları aynı anda, bir arada ve tek bir platformda desteklemesi gerekiyor,” diyerek HPE Synergy’i anlatmaya başlıyor: “Buradan hareketle HPE, Şekillendirilebilir Altyapılar için sıfırdan tasarlanmış ilk platform olan HPE Synergy ile BT’nin isteği doğrultusunda yeni değerleri anında ve sürekli olarak yaratması ve sunması için BT’nin gücüne güç katan bir deneyim sunuyor.”

Şekillendirilebilir Altyapı için üç temel tasarım ilkesi

Farklı uygulama altyapılarını aynı platformda buluşturmak için, BT altyapısı oluşturma yöntemlerinde beyaz tahtaya kadar geri giden HPE, Synergy ile hayata geçirdiği Şekillendirilebilir Altyapı mimarisini Akışkan Kaynak Havuzları, Yazılım Tanımlı Zeka ve Birleştirilmiş API ilkeleriyle oluşturuyor.
Akışkan Kaynak Havuzları ile fiziksel, sanal ve container üzerinden farklı platform teknolojilerine destek sağlanırken, kaynak havuzlarının esnekliği ve ölçeklenebilirliği öne çıkıyor. Uygulamaların ihtiyacına tam olarak uyacak ve değişken ihtiyaçlara yanıt verecek veri işleme, depolama ve ağ çözümleri de yine bu havuzlar ile çözüme kavuşuyor.
SDI, yani Yazılım Tanımlı Zeka ise altyapıyı kendi kendine keşfetme ve kaynakları ihtiyaçlar doğrultusunda otomatik birleştirme, fiziksel ve sanal yapıların fonksiyonlarını denetleme ve kesintisiz güncelleme desteği sunuyor. Birleştirilmiş API sayesinde geliştiriciler, tüm altyapıyı tek satırlık bir kod ile tanımlayabilirken, bu aynı zamanda yüzde 100 programlanabilir altyapılara kapı açıyor.

hpe Taha Tungekar
Taha Tungekar – HPE Ortadoğu & Afrika Kategori Müdürü

Şekillendirilebilir Altyapı nasıl fayda sağlıyor?

HPE Synergy’nin sahip olduğu bileşenleri bu şekilde özetleyen HPE Ortadoğu ve Afrika Kategori Müdürü Taha Tungekar, böylelikle hem geleneksel altyapıları hem de yeni nesil uygulamalar ve hizmetleri aynı altyapı üzerinden sunduklarını anlatıyor: “Bu sayede karmaşayı azaltıyor; yeni nesil uygulamalar için işletme verimliliğini ve hızı artırıyoruz.”
HPE Synergy tek bir arayüz üzerinden, fiziksel ve sanal bilgi işleme, depolama ve ağ ihtiyaçlarını akışkan kaynak havuzundan birleştirerek farklı iş yükleri için şekillendirilebilir altyapılar sunuyor. HPE Synergy, genişletilebilir bir platform olarak, sanallaştırma, hibrid bulut ve DevOps gibi uygulamaları ve operasyonel modelleri aynı anda mümkün kılıyor. HPE Synergy ile BT sadece iç hizmet sağlayıcı değil, iş sonuçlarına yönelik yeni nesil uygulamaları hızlı bir şekilde devreye alarak iş birimlerinin de ortağı haline gelebiliyor. Diğer bir deyişle sistem, atıl kaynak ve işletim maliyetlerini azaltırken, uygulamaları bulut hızında çalıştırarak üretkenliği ve kontrolü artırıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir