Özellikle Asya ülkeleri, sosyal medya platformlarına uyguladıkları yaptırımlarla son günlerde sık sık gündeme geliyor. Bu kez Hindistan sosyal medya yasası ile dikkat çekti.
Hindistan sosyal medya yasası ile gizliliği ihlal ediyor
Günümüzde kullanıcıların internet ortamında en çok önem verdikleri iki kavram gizlilik ve güvenlik. Ancak ülkeler, yeni yasalar ve düzenlemelerle bu iki kavramı yok sayabiliyor.
Yeni bir sosyal medya yasasının üzerinde çalışan Hindistan, yeni uygulamaları ile dikkat çekti. Bu yasayla birlikte Hindistan’da Facebook, Twitter ve TikTok gibi platformların ofislerinin bulunması zorunlu hale geliyor. Ayrıca yasayla birlikte, Hindistan hükümeti sosyal medya platformlarından kullanıcılarla ilgili bilgi istediklerinde, platformlar bu bilgileri paylaşmak zorunda olacak.
Ay sonunda yürürlüğe girmesi beklenen yasayla, 400 milyon kişinin gizliliği tehlikeye girmiş olacak.
İlgili paylaşımların izini sürmek için 72 saat içerisinde Hindistan bilgilerin kaynağı ile ilgili veri talep edecek. Ayrıca istenilen veriler, ilgili sosyal medya platformlarında 180 gün boyunca tutulacak. Bu uygulamanın, 5 milyondan fazla kullanıcısı olan platformlar tarafında uygulanacağı belirtiliyor.