Bilim ve teknoloji girişimcileri için bilim & teknoloji girişimcileri tarafından kurulan girişim Hello Tomorrow “Uluslararası Deep-tech Zirvesi” Hello Tomorrow Global Summit, bu yıl 5’inci kez düzenleniyor.
14 – 15 Mart 2019 tarihlerinde düzenlenecek olan zirvede dünyayı bilim ve teknoloji ile değiştirmeye hazırlanan startup’lar ve 200’den fazla CV ve CVC yatırımcılar bir araya gelmeye hazırlanıyor. Deeptech ekosisteminin Davos’u olarak anılan zirveye, Türkiye’ye özel düzenlenen yarışma ile 119 ülkeden 4500 başvurunun arasından seçilen 4 kategorinin (enerji ve çevre, sağlık ve biyoteknoloji, endüstri ve yeni materyaller, veri ve yapay zeka) kazanan girişimcileri de katılıyor.
Deeptech Ekosisteminin Davos’u 14 – 15 Mart’ta Paris’te
Hello Tomorrow Global Summit bu sene 1000 deep-tech startup kurucusunu, 800 bilim inovatörünü, 400 endüstri liderini ve 200’ü aşkın CV ve CVC’yi bir araya getiriyor.
İki gün boyunca 4 ayrı salonda (Main Stage, Deeptech Academy, Startup Showcase, Challenge Stage farklı alanlardaki deep-tech ekosistem lider ve inovatörlerinin sahne alacağı zirvede, Harvard Üniversitesi’nden sentetik biyolojinin kurucusu olarak bilinen Prof. Dr. George Church, “Nesli tükenmiş türleri genetik mühendisliği ile hayata döndürmek – Bringing extinct species back to life through genetic engineering” konusunda ilham verecek. Ayrıca IBM Research Frontiers’tan Heike Riel kuantum hesaplama konusunda “Unleashing the power of Quantum Computing” başlıklı, Modern Meadow’dan Andras Forgacs Yeni Materyaller hakkında “Biofabrication transforming the world of materials” ve yapay zeka duayenlerinden Dr. Joanna Bryson, yapay zekanın etiğini ele alacağı “Studying AI’s ethical challenges” başlıklı konuşmaları ile zirveye damga vuracak.
Türkiye’nin bilim ve teknoloji gücü dünyanın bilim ve teknoloji üssüne damgasını vuracak!
Türkiye’den seçilen ve finalist olan girişimlerin dünyanın bilim ve teknoloji üssü olarak anılan zirvede ülkemiz adına girişimlerini sergileyecekleri dev buluşmada Hello Tomorrow Türkiye Kurucusu Timur Topalgökçeli de Türkiye’deki başarı hikayelerini anlatan özel bir toplantı düzenleyecek. Konu hakkında Topalgökçeli “Hello Tomorrow Türkiye, Hello Tomorrow’un ilk uluslararası hub’ı. Bu görevi gururla sürdürüyoruz çünkü ülkemiz çok yüksek teknoloji penetrasyonuyla birlikte, çok genç ve zengin bir startup ekosistemine sahip. Bugün biz, sadece Türkiye’de 3000’i aşkın inovatörle birlikte çok hızlı büyüyen bir girişimiz. Bu vesileyle girişimcilerimiz bu zirvede ülkemizi ve kendi potansiyellerini dünyayı yöneten bilim insanları ve inovatörlerine gösterirken, biz de Türkiye’nin bu ekosistemdeki gücünü anlatacağımız için büyük bir heyecan içerisindeyiz.” açıklamasını yaptı.
Türkiye’nin Finalist Deep-tech Startup’ları Paris’e Gidiyor
Hello Tomorrow Türkiye, 2016 yılından beri ülkemiz deep-tech girişimcilik ekosistemini güçlendirme hedefiyle çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz yıl ilk kez Türkiye Finalleri’ni global zirve eleme sürecine dahil etti. Bu sayede Türkiye’den startuplar 119 ülke ile aynı değerlendirme platformuna dahil oldu. İstanbul, bu değerlendirme sürecinde Boston ve Toronto’yu geride bırakarak dünyanın en çok başvuru yapan 10 deep-tech girişimcilik şehri arasındaki ilk defa 8’inci olarak yerini aldı.
Geçtiğimiz yıl, Aralık ayında düzenlenen Hello Tomorrow Türkiye Finalleri’nde 4 kategoride girişimciler yarışmış, kategori birincileri ile finalist belirlenmişti. Bu girişimler sırası ile Enerji ve Çevre” kategorisinde “NanoMatTR” (finalist), “Sağlık ve Biyoteknoloji” kategorisinde “Interact Medical Technologies”, Endüstri ve Yeni Materyaller” kategorisinde “B-PREG” ve “Veri ve Yapay Zeka” kategorisinde “TAZI.AI (TAZI Bilişim)”.
Bu girişimler ve kurucuları ile birlikte Türkiye’den rekor sayıda startup, Hello Tomorrow Global Summit’te ülkemizi temsil edecek.