Techinside Google News
Techinside Google News

Güvenlikte blockchain teknolojisi: Veri güvenliğini artırmanın yolları

Veri güvenliğini artırmanın yolu blockchain teknolojisinden geçiyor. Güvenlikte blockchain teknolojisi kritik rol oynuyor.
- Advertisement -

72 milyon dolar değerindeki Bitcoin, çalınan anahtarlar nedeniyle Bitfinex kripto borsadan çalındı. Geçtiğimiz birkaç yılda, blockchain çözümlerinin veri hırsızlığı ve siber saldırılarla hedef alındığı birçok örnek gördük. Bu da bu teknolojinin güçlü güvenlik faktörüne rağmen siber saldırılara karşı korumasız olduğunu gösteriyor. Güvenlikte blockchain teknolojisi için bu durum özellikle önemlidir.

Güvenlikte blockchain teknolojisi ve gelen yenilikler

Blockchain güvenliği, bir blockchain çözümünü korumak için siber güvenlik çerçevelerini içeriyor. Bu, güvenlik test metodolojilerinin ve güvenli kodlama uygulamalarının uygulanması yoluyla elde edilen risk yönetimi prosedürü. Güvenlikte blockchain teknolojisi, blockchain çözümlerini çevrimiçi dolandırıcılıktan, ihlallerden ve diğer siber saldırılardan korur.

Blockchain teknolojisinin kullanımının birincil faydası, kriptografi, merkeziyetsizlik ve fikir birliği ilkeleri nedeniyle işlemlerde güvenliği sağlamasıdır. Son rapora göre, blockchain teknolojisi pazarının 2024 yılında 20 milyar dolar değerinde olması bekleniyor.

Şu anda bankaların yüzde 69’u hizmetlerini daha güvenli, tutarlı ve basit hale getirmeye çalışıyor. Bunun için blockchain teknolojisiyle ilgili farklı yollar araştırıyor. İşte güvenlikte blockchain teknolojisi ile ilgili son siber saldırıların birkaç örneği:

Merkezi Olmayan Otonom Organizasyon (DAO) isimli VC firması, 60 milyon dolarlık Ether kripto parasını kaybetti. Bu saldırı, bir kod istismarı saldırısının hedefi oldu.

Bithum isimli bir diğer kripto para borsası da yakın zamanda saldırıya uğradı. 30 bin kullanıcısının verileri ele geçti. Şüpheli bir içeriden kaynakla yapılan bir işlem sonucunda 870 bin dolar değerinde Bitcoin kayboldu.

Günümüzde kuruluşlar, müşterileri için blockchain tabanlı çözümler oluşturmak amacıyla dağıtılmış veri tabanlarını, dijital işlemleri, siber güvenliği ve sağlık hizmetlerini yönetmek için Blockchain teknolojisinden yararlanmaktadır. Güvenlikte blockchain teknolojisi kullanımı her geçen gün artmakta ve dünya çapındaki kuruluşlar için birçok avantaj sağlamaktadır. Ancak, birçok siber suçlunun teknolojiye nüfuz etmesi ve kuruluşları siber saldırılarla hedef alması da mümkündür.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir