Site icon TechInside
Google, veri merkezlerinde nükleer enerji kullanabilir!

Google, veri merkezlerinde nükleer enerji kullanabilir!

Google, hızla artan enerji ihtiyacını karşılamak için yeni ve sürdürülebilir çözümler arıyor. Yapay zeka gibi teknolojilerin yükselişiyle birlikte veri merkezlerinin enerji talebi de katlanarak artıyor. Bu durum, Google gibi teknoloji devlerini daha güvenilir ve çevre dostu enerji kaynaklarına yönelmeye zorluyor. İşte tam da bu noktada nükleer enerji, Google için cazip bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Google, veri merkezlerinde nükleer enerji kullanmak istiyor

Google’dan Amanda Peterson Corio, şirketin ABD ve diğer ülkelerdeki enerji sağlayıcılarıyla nükleer enerji kullanımını görüştüğünü açıkladı. Corio, Google’ın doğrudan elektrik satın alımının zorluklarına dikkat çekerek, nükleer enerji gibi yeni ve gelişmiş teknolojilerin elektrik şebekesine nasıl entegre edilebileceğini araştırmak için enerji sektöründeki ortaklarla çalıştıklarını belirtti. Japonya gibi nükleer enerji konusunda deneyimli ülkelere de ilgi gösteren Google, bu alandaki araştırmalarını küresel çapta sürdürüyor.

Google, veri merkezlerinde nükleer enerji kullanmak istiyor.

Aslında Google, veri merkezleri için nükleer enerjiyi değerlendiren tek teknoloji devi değil. Microsoft ve Amazon gibi sektör liderleri de fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltmak ve karbon ayak izlerini küçültmek amacıyla nükleer enerjiye yöneliyor. Örneğin Microsoft, Pensilvanya’daki devre dışı bırakılmış Three Mile Island nükleer santralinden enerji satın alma anlaşması imzalarken, Amazon da aynı eyalette nükleer enerjiyle çalışan bir veri merkezi satın aldı.

Google, uzun vadeli büyüme hedefleri doğrultusunda kesintisiz ve güvenilir enerjiye erişimin hayati önem taşıdığının altını çiziyor. Bu durum, nükleer enerjinin sağladığı sürekli ve istikrarlı enerji üretimiyle mükemmel bir uyum sağlıyor. Dolayısıyla önümüzdeki yıllarda Google gibi teknoloji devlerinin veri merkezlerini beslemek için nükleer enerjiye daha fazla yöneldiğini görebiliriz.

Exit mobile version