Techinside Google News
Techinside Google News

Google o ismi işe aldı!

Kurumsal bulut hizmetlerini güçlendirmek isteyen Google, bulut bilişim teknolojileri konusunda çok deneyimli bir ismi işe aldı.
- Advertisement -

Google, bulut bilişim alanında çok deneyimli bir isim olan Diane Greene’i işe aldığını duyurdu. Diane Greene VMWare’ın kuruluşunda bulunmuş ve 1998’den beri, internet teknolojileri alanında önemli uygulamalar geliştirmiş, bulut bilişim alanında çok deneyimli bir isim. Google şimdi bulut servislerini Greene’e teslim edecek.

Google, Greene’i işe alırken aynı zamanda Greene’in kurduğu bulut startup’ı Bepob’ı da satın alarak Google servisleri arasına kattı.

Google elinde bulundurduğu güçlü arama servisi, Chrome tarayıcısı ve Android işletim servisi sayesinde bulut alanında avantaja sahip. Fortune 500 listesinde yer alan büyük şirketlerinin %60’ı Google’ın profesyonel bulut bilişim servislerini kullanıyor. Ancak bu servisler, bulut bilişim alanındaki potansiyel gelir getirici servislerin sadece küçük bir kısmını oluşturuyor.

IDC’nin raporuna göre önümüzdeki 4 yıl içinde bulut bilişim ekonomisinin boyutu 25 milyar dolara ulaşacak. Google bu alanda piyasanın lideri olan Amazon ve hızla yükselen Microsoft ile rekabet etmek zorunda. Diane Greene’in Google saflarına katılması da Google’ın bu yarışta ciddi olduğunun bir işareti. 25 milyar dolarlık pastanın büyük payını kimseye bırakmamaya kararlı görünen Google, Greene’in yönetiminde bulut tabanlı uygulamalar ve hatta işletim sistemleri geliştirmek üzere çalışacak. Bu girişimin Google için ne kadar önemli olduğunu anlamak için, Google’ın gelecek tahminlerini de doğru okumak gerekiyor.

Google’ın hesaplarına göre, 2020 yılına geldiğimizde, Google’ın reklam kazancı, bulut bilişim servisi gelirlerinin altında kalacak. Yani bulut bilişim servisleri, Google’ın asıl kazanç kapısı olacak. Google’ın bu yıl kazançlarının %89’un (69 milyar dolar) reklamdan sağladığını düşünecek olursak, bu rakamları geçecek olan bulut bilişim servislerinin ne kadar stratejik öneme sahip olduğunu anlayabiliriz.

Elbette Türkiye’de de işlerimizi planlarken, dünyadaki bu yükselen trendi gözden kaçırmamak gerekiyor. Dünya artık bulut bilişim servisleri üzerinden iş yapıyorken, Türkiye’de hala klasik servisler ve uygulamalar üzerinden iş yürütmeye çalışacak firmaların rekabette geri kalacağını görmek zor değil. Ancak asıl mesee, Türkiye’de hızla yükselen bulut bilişim teknolojilerine ne kadar yatırım yapabilecek ve bulut bilişim teknolojileri geliştirme konusunda ne kadar başarılı olabilecek?

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir