Site icon TechInside

Google Chrome’a bir dizi yeni özellik geliyor!

Google Perşembe günü yaptığı açıklamada Chrome’un masaüstü sürümü için masaüstü Lens, alışveriş yardımı için sekme karşılaştırma ve arama geçmişi için doğal dil entegrasyonu gibi Gemini destekli yeni özellikler sunacağını duyurdu.

Mobil cihazlarda Google Lens’i tanıttıktan ve geliştirdikten yıllar sonra, bu özellik nihayet masaüstüne geliyor. Önümüzdeki günlerde tüm dünyadaki kullanıcılara sunulacak olan Lens, adres çubuğunun yanı sıra üç noktalı menüde de yer alacak. Tıkladıktan sonra, bir sayfanın bir bölümünü seçebilir ve arama sonuçlarını almak için daha fazla soru sorabilirsiniz.

Ayrıca, bir resimdeki birinin sırt çantası gibi nesnelere dokunabilir ve farklı renklerde veya markalarda benzer bir öğeyi bulmak için çoklu arama yoluyla sorular sorabilirsiniz. Sorduğunuz soruya bağlı olarak, yanıtlarda AI Genel Bakışları da alabilirsiniz.

Kullanıcılar, alışveriş yapılabilir ürünleri aramanın yanı sıra, örneğin bir bitkinin ne kadar güneş ışığına ihtiyacı olduğunu öğrenebilir, bir tatil bölgesi hakkında bilgilere ulaşabilir veya bir matematik denklemini anlamak için yardım alabilirler.

Google ayrıca alışverişe yardımcı olmak için Tab Compare adlı yeni bir özellik de sunuyor. Önümüzdeki haftalarda Chrome, farklı sekmelerde aradığınız benzer ürünlerin yapay zekâ destekli bir özetini sunacak. Örneğin, yeni bir Bluetooth hoparlör arıyorsanız, farklı sayfalarda bu ayrıntılara bakıyor olsanız bile, bu özellik ürün detaylarını, özellikleri, fiyat ve derecelendirmeler gibi ayrıntıları tek bir yerde gösterecek.

Google Chrome geçmişinizi hatırlayıp size yanıt verebilecek

Bu yeni tanıtılan özellikler arasında en kullanışlı güncellemelerinden biriyse doğal dil sorguları aracılığıyla tarama geçmişinizi arama yeteneği. Bazen, birkaç ayrıntı dışında hangi sayfayı ziyaret ettiğinizi hatırlamazsınız. Şirket önümüzdeki haftalarda ABD’deki kullanıcılar için yapay zekâ destekli geçmiş arama özelliğini kullanıma sunacak. Böylece örneğin “Geçen hafta baktığım dondurmacı neydi?” sorusunu sorarak yanıt alabileceksiniz.

Tabi bu özellik gizlilik tartışmalarını da beraberinde getirdiği için özellikle AB bölgesinde hemen kullanıma sunulamayabilir.  Şirket, Gemini’yi eğitmek için bu verileri kullanmadığını ve gizli oturumdan herhangi bir bilgiyi ortaya çıkarmayacağını söyledi. Ancak Google şu anda yapay zekâ destekli arama geçmişini yerel olarak işleyemiyor, bu nedenle sonuçları döndürmek için bulut kapasitesini kullanıyor. Yani tüm veriler aslında buluta bir şekilde giriyor.

Exit mobile version