Techinside Google News
Techinside Google News

Goliath P1 pili termal kaçakları önleyecek!

Yeni nesil Goliath P1 pili termal kaçakları önlemek için geliştirildi. Ilika’nın geliştirdiği pil, önemli ticari potansiyel taşıyor.
- Advertisement -

İngiltere merkezli startup Ilika tarafından geliştirilen Goliath P1 adlı prototip katı hal pili, önemli faydaları ve etkileri nedeniyle elektrikli araç (EV) sektöründe yankı uyandırdı. Pil, çivi delme testi olarak bilinen önemli bir güvenlik testini geçerek büyük bir atılım gerçekleştirdi.

Goliath P1 pili daha güvenli kullanım sağlıyor

Bu test, geleneksel lityum iyon pillerin, sıvı elektrolitler kullanarak patlama veya alev alma olasılığı bulunan tehlikeli termal kaçak durumuna yol açan felaket niteliğindeki bir olayı simüle ediyor. Şirket, basın açıklamasında, “Çivi delme testlerinde P1 hücreleri ne patladı ne de alev aldı, dışarıdaki sıcaklık 80°C’nin altında kaldı” dedi. Ayrıca Goliath P1, geleneksel lityum iyon pillerin bozulması durumunda tipik olarak ortaya çıkan tehlikeli şişme, yırtılma, patlama veya yangın gibi durumları da göstermedi.

Elektrikli araç (EV) pil güvenliğini iyileştirmeye odaklanan İngiltere Safebatt Projesi’nin lideri Dr. James Robinson, bu sonuçlardan duyduğu heyecanı dile getirdi. Robinson, “Hala yapılması gereken daha fazla test olmasına rağmen, bu hücre tipi için tırnak penetrasyon testlerinin, geleneksel son teknoloji hücrelere kıyasla doğal bir güvenlik avantajı olduğu görülüyor” diye belirtti. Katı hal pilleri, daha güvenli ve daha verimli elektrikli araçlar arayışında umut vadeden bir teknoloji olarak ortaya çıkıyor. Dünya NetZero emisyonlarına doğru ilerlerken, EV’lerin bu geçişte olmazsa olmaz olması bekleniyor.

Gelişmiş güvenlik ve yüksek enerji yoğunluğuyla bilinen katı hal pilleri, elektrikli araç sektörünü dönüştürme potansiyeline sahip. Ilika’nın başarılı çivi delme testiyle gösterdiği gibi, katı hal pillerinin içsel güvenliği, geleneksel lityum iyon pillerle bağlantılı önemli endişeleri gideriyor.

Bu artan güvenlik, ekstra koruyucu ambalaj ihtiyacını azaltarak daha basit pil takımı tasarımlarına yol açabilir. Sonuç olarak, araçlar daha hafif ve daha güvenli hale gelebilir ve daha fazla sürüş menzili olabilir. Bu başarı, Ilika’nın yirmi yıl önce Southampton Üniversitesi’nin araştırmaları sonucunda kurulduğu günden bu yana kaydettiği ilerlemeyi gözler önüne seriyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir