Mükemmellik, girişimcilik yolculuğunun başlangıcında beklediğiniz bir şey değildir. Bu muhtemelen girişimci olmak hakkında kimsenin size söylemediği birçok şeyden biridir. Girişimcilerin sık yaptığı hatalar hakkında bilinçli olmalısınız.
Girişimcilerin sık yaptığı hatalar ve çıkarması gereken dersler
Yeni bir girişimci olarak, para başlangıçta her şeyden daha büyük endişelerinizden biridir — bundan hoşlanmasanız bile. Aşırıya kaçıldığında çok fazla veya çok az harcamak zararlı olabilir. Bu nedenle, başlangıç paranızı nasıl harcadığınız konusunda akıllı olun.
Girişimcilik dersi #1 — İyi insanlara ve kaliteli ürünlere yatırım yapmaktan asla korkmamalısınız. İkisi de uzun vadeli yatırımlardır. Girişimcilerin sık yaptığı hatalar arasında yatırım korkusu öne çıkar.
Yeni bir ürün veya işletmeyle ilgili heyecan hayal edilemez. Bu, sizi genellikle pazarda doğrudan rekabetiniz olmadığını düşünmeye yönlendirebiliyor. Şimdi, yeni ürün veya işletme kategorisi icat etmediğiniz sürece, sizin düşündüğünüzü düşünen insanlar zaten var.
Girişimcilik dersi #2 — Benzer bir nişteki ürünleri ve işletmeleri belirlemek için gereken özeni gösterin. Ürününüzü ve işletmenizi nasıl farklılaştırabileceğinizi öğrenin. Girişimcilerin sık yaptığı hatalar arasında pazarı doğru analiz etmemek bulunmaktadır.
Yeni girişimciler “büyük fikirlere” çekiliyor. Ve bu fikirlerin çoğu girişimcileri sağlam bir plan olmadan çalışmaya teşvik eder. Ancak gerçek şu ki, gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler (belirlemek başarılı olmak için önemli.
Girişimcilik dersi #3 — Bu yıl 1 milyon dolar kazanmak istiyorum tavrına sahip olmayın. Makul bir hedef belirleyin ve ardından ona ulaşmak için gereken belirli adımları belirleyin.
Finanstan iletişime, yönetimden reklamcılığa kadar, en son teknolojiyi ve trendleri benimsemek, bir girişimcinin bugün başarılı olmasının tek yoludur. Aslında, yeni girişimlerde ve işletmelerde zorlu görevleri yerine getirmek için düzinelerce ücretsiz araç ve yazılım çözümü mevcuttur. Birçok yeni girişimci bu gerçeği kendi avantajlarına kullanamaz ve sonunda mümkün olan en büyük hatayı yapar. Girişimcilerin sık yaptığı hatalar arasında teknolojiyi kullanmamak da vardır.
Girişimcilik dersi #4 — Yeni girişiminize fayda sağlayabilecek araçlara ve trendlere dikkat edin. Örneğin, projelerinizi ve proje iletişimlerinizi düzenli tutmakta zorluk çekiyorsanız, özel ihtiyaçlarınızı karşılamak için ProofHub gibi proje planlama veya proje yönetimi yazılımlarını tercih edin.