Site icon TechInside

Girişim sermayesi şirketi Laton, 35 milyon dolar fon topladı

Türkiye, son dönemde mobil oyun girişimleri için tüm dünyada haklı bir ün kazandı ve bu da sektöre adanmış girişim sermayesi firmalarının yükselişine yol açtı. Bu gruba en son katılan Laton Ventures, 35 milyon dolarlık bir fon toplayan yeni bir oyun odaklı girişim sermayesi. Kurucu ortak Görkem Türk, tohum öncesi ve tohum aşamalarına yatırım yaparak Türk oyun ekosistemi ile dünyanın geri kalanı arasında bir köprü kurmayı hedeflediğini söylüyor.

Genç nüfusa sahip gelişmekte olan bir pazar olarak Türkiye, son yıllarda mobil oyunlar konusunda çok ciddi bir çıkış yakalamış durumda. Hızla gelişen bu pazar şimdiye dek 740’ın üzerinde oyun girişiminin ortaya çıkmasını sağladı. Türkiye’deki 86 milyon kişinin %48’inden fazlasının 30 yaşın altında olduğu ve  Türkiye’deki internet kullanıcılarının %92’sinden fazlasının en az bir oyun oynadığı da düşünülürse pazarın sürekli büyümesi de normal görünüyor. Bu durum, özellikle mobil oyun pazarındaki dinamizmi ve fırsatları gören yatırım sermayesi şirketlerinin de iştahını açıyor.   

Bu firmalardan birisi de geçtiğimiz yıl Amsterdam – Hollanda’da kurulan Türk girişim sermayesi şirketi Laton Ventures. Şu ana dek ABD merkezli kurumsal yazılım firması Layer, İsveç merkezli Sequel Games ve Türk oyun firması Pine Games’in aralarında olduğu toplam 5 firmaya yatırım ve fon sağlayan Laton’un 35 milyon dolarlık yatırımcıları arasında Gram Games’in kurucu ortağı Mehmet Ecevit, Loop Games’in kurucusu Mert Gür, Ruby Games’in kurucusu Mert Can Kurum, Hummingbird Ventures’ın yönetici ortağı Fırat İleri, Yemeksepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın ve Gossamer’ın kurucusu Eric Kress yer alıyor.

Laton Ventures kurucusu Görkem Türk verdiği bir demeçte “İçerik kategorisine karşı oldukça ilgili olacağız. Mobil, PC ve konsola yatırım yapacağız. Bizim geçmişimiz mobilden geliyor dolayısıyla bunu her zaman önceliklendireceğiz. Her şeye yatırım yapacağız ama muhtemelen mobil içeriğe daha çok eğileceğiz. Aynı zamanda oyunlarla ilgili altyapı ve teknoloji gibi içerik dışı alanlara da yatırım yapacağız,” diyor.

2018 ve 2022 yılları arasında Türk oyun girişimleri 1 milyar dolardan fazla fon topladı. Üstelik, Unicorn olarak adlandırılan yani borsada işlem görmeden 1 milyar dolar değerlemeye ulaşan şirketlere baktığımızda da Türkiye’deki 7 unicorn firmadan 2’sinin oyun şirketi olduğu görülüyor. Şu anda Türkiye merkezli video oyunu girişimlerine yatırım yapan en az 25 girişim sermayesi fonu var. Bununla birlikte, çoğu girişim sermayesi firması diğer teknoloji sektörlerine de yatırım yapıyor.

Exit mobile version