SAS’ın akademik çalışmaları desteklemek, analitik bakış açısının önemini geleceğin liderlerine anlatmak ve geleceğin veri analistlerini yetiştirmek amacıyla üniversite öğrencilerine sunduğu Analytics U programının lansmanı 16 Aralık 2014’te İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Toker’in de katılımıyla Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşti. Üniversite öğrencileri ve akademik kadrolarına 3 farklı paket alternatifi sunan Analytics U programı, yazılımların ücretsiz ya da ileri versiyonlarda çok düşük ücretlerle kullanımına olanak tanıyor. Bunun yanı sıra SAS, programdan faydalanan öğrencilere sunacağı staj olanaklarıyla ve gerek öğrenci gerekse akademik kadrolara vereceği eğitimlerle geniş kapsamlı bir destek sunuyor.
Bu kapsamda SAS Türkiye ekibi, 16 Aralık 2014 Salı günü Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri ile bir araya gelerek programın lansmanını yaptı. İİBF Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Toker’in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, SAS Türkiye Pazarlama Müdürü Nurcan Bıçakçı Arcan’ın veri analitiğinin iş dünyasındaki yeri ve Analytics U programın detaylarını içeren sunumuyla devam etti. Etkinlik boyunca öğrencilerin dünya analitik lideri SAS ile ilgili yanıt aradıkları sorular cevaplanarak, SAS’ın öğrencilere sunduğu imkânlar ve sektöre hazırlık aşamasında atabilecekleri adımlara değinildi.
Prof. Dr. Toker, konuyla ilgili açıklamasında verinin doğru analiz edilip karar süreçlerine entegre edildiğinde şirketlerin iş sonuçlarına doğrudan etki yaptığını vurguladı. Artan rekabet ortamında şirketlerin analitiğe olan ihtiyacının daha da artacağını belirten Toker, bu alandaki kalifiye işgücü ihtiyacının da doğru orantılı olarak artmakta olduğunu söyledi. Toker, pazardaki bu gerekliliği gören ve bu alana yatırım yapan SAS’ın Analytics U programını önemli bir girişim olarak gördüklerini belirtti.
SAS Türkiye Pazarlama Müdürü Arcan ise analitiğin hangi sektörde olurlarsa olsunlar tüm firmalar için bir değer yarattığını ve bunun farkında olan şirketlerin gün geçtikçe arttığını belirtti. Bu noktada tüm dünyada yetişmiş kalifiye işgücünün arttırılması gerektiğine vurgu yapan Arcan şöyle devam etti:
“Analytics U programının temel amaçları arasında akademik çalışmaları desteklemek, geleceğin liderlerine analitik bakış açısının işlerine neler katabileceğini anlatabilmek ve artan veri analisti ihtiyacını adresleyebilecek kalifiye iş gücünün yetişmesine destek olmak var. Burada sunulan hizmet sadece ücretsiz yazılım değil; program kapsamında öğrencilerin eğitim ve staj olanaklarıyla deneyim kazanmalarını sağlıyoruz. SAS’ın bugün Türkiye’de bankacılık, sigortacılık, telekom, enerji, perakende gibi öğrencilerin kariyer hayatlarında ilgilerini çekebilecek sektörlerdeki artan varlığı, öğrencilik hayatında SAS yazılımlarıyla tanışanlar için şüphesiz bir avantaj yaratacak. Biz bu program hakkında çok heyecanlıyız. Heyecanımızı paylaşan ve bugün bizi Boğaziçi Üniversitesi’nde ağırlayan değerli hocamız Prof. Dr. Ayşegül Toker’e ayrıca teşekkür etmek isteriz.”