Genç MÜSİAD tarafından MÜSİAD Genel Merkezi’nde düzenlenen Demo Day etkinliği, genç girişimcilerin yenilikçi fikirlerini ticari başarıya dönüştürme yolunda önemli bir adım attı. Genç girişimciliği yatırım sunumlarının ötesine taşıyarak ticaretin odağına yerleştirmeyi hedefleyen etkinlikte, teknoloji ve inovasyon odaklı 10 girişim sahne aldı. Fon arayan değil, gerçek müşteriye ulaşmak isteyen start-up’lar, iş dünyasıyla birebir temas kurdu. Genç MÜSİAD, Demo Day ile sadece genç girişimcilerin fikirlerini duyurmasına değil, ölçeklenebilir ve sürdürülebilir ticari modeller geliştirmesine alan açtı.
Girişimciler sahneye çıktı
Demo Day’de yer alan girişimler, farklı sektörlerde dikkat çeken yenilikler sundu. UniToni, üniversiteler için sosyal yaşam ve akademik araçları birleştiren bir platformla öğrenci katılımını yüzde 40 artırırken maliyetleri yüzde 35 düşürdü. Harcy, tekstil atıklarından ürettiği çevre dostu Harcy Polyester Yünü ile bina yalıtımında maliyet avantajı sağladı. SOWEC, deniz dalgalarını yenilenebilir enerjiye dönüştürerek dört yılda kendini amorti etti. Sugar, yapay zeka ile dijital dekorasyon çözümleri sunarken, WorkyBe, 1GW+ yenilenebilir enerji alanında 198.000 ton karbon ayak izini önledi. NevaSoft, tıbbi laboratuvarlar için yapay zeka destekli tanı sistemleri geliştirdi. Counterfake, e-ticaret için sahtecilik tespit sistemiyle güvenliği artırdı ve Mostaş Teknoloji, tarımda insansız hava araçlarıyla verimliliği yükseltti.
Teknopark ile ortak hızlandırma programı başlayacak
Demo Day’de ayrıca Teknopark İstanbul ile imzalanan protokolün detayları da duyuruldu. Girişimciliğin teknoloji ve iş dünyasıyla daha sıkı entegre edilmesini amaçlayan işbirliği kapsamında ortak hızlandırma programları düzenlenmenin yanı sıra, Teknopark İstanbul bünyesindeki girişimler, iş dünyasıyla entegre edilerek ticari hacimlerini büyütülmesi hedefleniyor. Bu adım, Türkiye’nin teknoloji ve ticaret ekosistemini birleştirme yolunda önemli bir gelişme olarak dikkat çekiyor.
MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı: “Girişimciliği, toplumsal sorumlulukla harmanlayarak destekliyoruz”
Girişimciliğin sadece ekonomik değil, aynı zamanda stratejik bir güç olduğunu belirten
MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, “Gençlerimizin bu alanda cesur adımlar atması, Türkiye’nin küresel ekonomide daha güçlü bir oyuncu haline gelmesinin temelidir. MÜSİAD olarak girişimciliği, toplumsal sorumlulukla harmanlayarak destekliyoruz. Genç MÜSİAD’ın gerçekleştirdiği Demo Day, bu yaklaşımın sahadaki karşılığıdır. Yatırımcı bulmanın ötesinde, reel sektörle temas eden bu genç girişimler sayesinde sadece şirketler değil, Türkiye ekonomisi de büyüyor” dedi.
Genç MÜSİAD Başkanı Muhammed Güllüoğlu: “Girişimleri ticarileştirme yolunda önemli bir model geliştiriyoruz”

Girişimciliği fon bulma süreciyle sınırlı görmediklerini belirten Genç MÜSİAD Başkanı Muhammed Güllüoğlu: “Hedefimiz; gençlerin pazara çıkabilen, satış yapabilen, istihdam oluşturan ve ihracat yapma potansiyeline sahip girişimlere dönüşmesi. Bu vizyonla hayata geçirdiğimiz Demo Day, gençlerin gerçek müşterilerle buluştuğu bir ticaret sahnesine dönüştü. Ayrıca bu süreçte Teknopark İstanbul ile imzaladığımız iş birliği protokolü sayesinde, teknoloji girişimlerini iş dünyasıyla entegre ederek ticarileşme yolunda önemli bir model geliştiriyoruz” dedi.
Genç MÜSİAD Girişimcilik Merkezi Başkanı Mağsum Usta: “Demo Day bizim için sadece sunum yapılan bir gün değil”
Demo Day’in sadece sunum yapılan bir gün olmadığına dikkat çeken Genç MÜSİAD Girişimcilik Merkezi Başkanı Mağsum Usta, “Genç girişimcilerin pazara ilk adım attığı, gerçek müşterilerle tanıştığı, ticaretin içine ilk kez girdiği bir eşiktir. Sahneye çıkan her girişimcimiz bu süreçte sadece fikrini değil, artık olgunlaşmış bir iş modelini ortaya koydu. Genç MÜSİAD olarak bu dönüşümün parçası olmak, iş fikrini ticarete dönüştüren her adımda onların yanında durmak en büyük gururumuz” dedi.
Teknopark İstanbul Genel Müdürü Prof. Dr. Abdurrahman Akyol:“Girişimleri sadece yatırımcılarla değil, reel sektörle buluşturacağız”
Yalnızca teknoloji geliştirme süreçlerine değil, bu teknolojilerin ticarileşmesine de aynı ölçüde odaklandıklarına dikkat çeken Teknopark İstanbul Genel Müdürü Prof. Dr. Abdurrahman Akyol, “Girişimciliğin sadece fikirle değil, pazarda karşılık bulan bir modelle büyüyebileceğini biliyoruz. Genç MÜSİAD ile imzaladığımız iş birliği protokolü, bu yaklaşımın en somut adımlarından biridir. Bu iş birliği sayesinde, Teknopark bünyemizdeki girişimleri yalnızca yatırımcılarla değil, reel sektörle buluşturacağız. Amacımız; laboratuvarda geliştirilen projeleri reel sektörle entegre ederek, katma değerli üretimi artırmak ve Türkiye’nin teknoloji ihracatını güçlendirmektir. Girişimcilik ekosistemini sadece desteklemekle kalmayıp, dönüştürmek istiyoruz. Bu modelin, girişimciliğin geleceğinde belirleyici rol oynayacağına inanıyoruz” dedi.