Site icon TechInside

Geleceğin iş gücü: Hangi beceriler öne çıkacak?

Geleceğin iş gücü

Vatandaşların çalışma yeteneklerini geleceğe hazırlamak için yeni becerilere ihtiyaçları olacak. 15 ülkede 18.000 kişiyle yapılan anket, Geleceğin iş gücü için gereken becerileri listeliyor.

Dijital ve yapay zeka teknolojilerinin iş dünyasını dönüştürdüğünü ve günümüz iş gücünün yeni beceriler öğrenmesi ve yeni meslekler ortaya çıktıkça sürekli olarak uyum sağlamayı öğrenmesi gerektiğini biliyoruz. Ayrıca COVID-19 krizinin bu dönüşümü hızlandırdığını da biliyoruz. Ancak, Geleceğin iş gücü için çalışanların hangi belirli becerilere ihtiyaç duyacağı hakkında az netlik sahibiyiz.

Geleceğin iş gücü

McKinsey Global Institute’in araştırması, otomasyon, yapay zeka ve robotikle kaybolacak ve yaratılacak iş türlerini inceledi. Ve bunun sonucunda giderek daha önemli hale gelecek olan üst düzey becerilerin türünü çıkardı. El ve beden becerileri ile temel bilişsel becerilere olan ihtiyaç azalacak. Ancak teknolojik, sosyal ve duygusal ve daha yüksek bilişsel becerilere olan talep artacak.

Hükümetler vatandaşlarının bu alanlarda gelişmelerine yardımcı olmak konusunda isteklidir, ancak ihtiyaç duyulan beceriler konusunda daha net olmadan müfredat ve en iyi öğrenme stratejilerini tasarlamak zordur. İyi tanımlanmamış olanı öğretmek zordur. Geleceğin iş gücü için neyin gerekli olduğunu anlamak önemlidir.

Bu nedenle, tanımların şekillenmesine yardımcı olacağını ve vatandaşların iş dünyasındaki gelecekteki becerilerine katkı sağlayabileceğini umduğumuz bir araştırma yürüttük. Araştırmada Geleceğin iş gücü için tüm vatandaşların faydalanabileceği 56 temel beceri belirlendi ve bunlarda daha yüksek yeterliliklerin daha yüksek istihdam olasılığı, daha yüksek gelir ve iş tatmini ile ilişkili olduğu gösterildi.

Elbette bazı işler uzmanlaşmış olacaktır. Ancak daha otomatik, dijital ve dinamik bir işgücü piyasasında, tüm vatandaşlar, çalıştıkları sektör veya meslekleri ne olursa olsun, aşağıdaki üç kriteri yerine getirmelerine yardımcı olan bir dizi temel beceriye sahip olmaktan faydalanacaktır:

Otomatik sistemler ve akıllı makineler tarafından yapılabileceklerin ötesinde değer katmak

Dijital ortamda faaliyet göstermek

Sürekli olarak yeni çalışma biçimlerine ve yeni mesleklere uyum sağlamak

Exit mobile version