45 milyar dolarlık değerlemeye ulaşan Revolut, yıl boyunca 1 milyar dolar net kâr açıkladı. Bu, 2023’teki 428 milyon dolarlık kazancın iki katından fazla. Revolut’un müşteri sayısı ise %38 artarak 52.5 milyona ulaştı.
2024, fintech devi için sadece finansal değil, stratejik başarılarla da öne çıkan bir yıl oldu. Şirket, en büyük pazarı olan Birleşik Krallık’ta banka lisansını almayı başardı. Ayrıca, yıl içinde yaptığı ikincil hisse satışıyla değerini 45 milyar dolara yükseltti.
Bunlara ek olarak, şirket kendi kripto borsası olan Revolut X’i de piyasaya sürdü. Bu borsanın şirketin gelecekte çıkaracağı iddia edilen bir stabil kripto paranın altyapısı olabileceği konuşuluyor. Revolut X’in gelirleri ayrı olarak açıklanmasa da, şirketin Varlık Yönetimi grubu, %298’lik büyümeyle 647 milyon dolara ulaştı. Bu grup, tasarruf ürünlerinin yanı sıra Revolut X’i de kapsıyor ve artık kart ödemelerinden sonra şirketin ikinci en büyük gelir kalemi konumunda.
Revolut için hedef 100 milyon müşteri
CEO ve kurucu ortak Nik Storonsky, 2024’ü “Revolut için mihenk taşı” olarak tanımlıyor. Storonsky, 15 milyon yeni kullanıcının eklenmesinin yanı sıra, mevcut kullanıcıların da platformda daha fazla hizmet kullanmaya başladığını belirtiyor.
Şirketin 2025 için iki ana hedefi var: Birleşik Krallık ve Meksika’da resmi bankacılık faaliyetlerine başlamak ve müşteri sayısını ikiye katlayarak 100 milyona çıkarmak. Bu hedefler doğrultusunda şirketin büyüme stratejisi, daha fazla ülkeye açılmak ve ürün yelpazesini çeşitlendirmek üzerine kurulu.

Her ne kadar şirket, ABD pazarında tam anlamıyla yer edinememiş olsa da, ülkedeki kripto para düzenlemelerinin gevşemesi, şirketin bu pazarda yeni ürünlerle büyüme fırsatlarını artırabilir.
Öte yandan Revolut, yeni bir hisse satışıyla değerlemesini 60 milyar dolara çıkarabileceği yönündeki iddialara ilişkin yorum yapmazken, halka arz konusunun da yakın vadeli planları arasında olmadığını açıkladı.