Site icon TechInside

FIFA Dünya Kupası’nda harcamaların yarısı temassız gerçekleşti

FIFA’nın Resmi Ödeme Hizmetleri Ortağı Visa, Rusya’da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası’nın 14 Haziran’daki açılış maçından 11 Temmuz’daki yarı final maçına kadar geçen sürede stadyumlarda yapılan harcamaların analiz sonuçlarını duyurdu.

Futbol severlerin yarısı nakit taşımadı

Kupa maçlarının oynandığı stadyumlarda yapılan harcamaların yüzde 50’sinin kart, cep telefonu veya giyilebilir ödeme cihazları ile temassız olarak gerçekleştiğini ortaya koyan analiz, tüketicilerin yenilikçi ödeme teknolojilerini gitgide daha çok benimsediğine işaret ediyor.

Visa kart sahipleri turnuva boyunca maçların oynandığı stadyumlarda işlem başına ortalama 23 dolar harcadı. Bu harcamalarda Rus taraftarlar başı çekerken, onları ABD ve Meksikalı taraftarlar takip etti. Bireysel ödemelerde görülen en yüksek ortalama harcama tutarları 68 dolar ile stadyum içi logolu ürün alımları, 53 dolar ile Fan Fest alanından logolu ürün alımları ve 13 dolar ile stadyum içi yiyecek ve içecek harcamaları oldu.

En yüksek harcama açılış maçında gerçekleşti

Rusya’da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası’nda final karşılaşmasına kadar oynanan 62 maçta stadyum içi alışverişlerde en yüksek harcama ev sahibi takım Rusya ile Suudi Arabistan arasında Luzhniki Stadyumu’nda oynanan açılış maçında gerçekleşti. Taraftarlar bu maçta yaklaşık $900 bin harcama yaptı. Bu tutarın yüzde 69’unu Rus taraftarların yaptığı harcamalar, yüzde 31’ini ise diğer ülkelerden gelen taraftarların yaptığı harcamalar oluşturdu.

Visa Rusya Ülke Müdürü Ekaterina Petelina konuyla ilgili olarak, “Rusya’daki ödeme sektörü dinamik bir değişimden geçiyor ve hızla büyüyor. FIFA ile işbirliğimiz aracılığıyla Visa, Rusya’daki futbol taraftarlarına yeni ödeme yöntemleri sunarken, pazardaki faaliyetlerimizin kapsamını da genişletiyor.” dedi.

En Çok Harcama Yapan 10 Ülke

FIFA Dünya Kupası’nda maçların oynandığı stadyumlarda Visa kartlarını kullanarak en çok harcama yapan taraftarların ülkeleri:

Rusya: 12 milyon dolar
Amerika 3 milyon dolar
Meksika: 1,5 milyon dolar
Çin: 1,1 milyon dolar
Arjantin: 700.000 dolar
Peru: 560.000 dolar
İngiltere: 550.000 dolar
Brezilya: 500.000 dolar
Kolombiya: 420.000 dolar
Avustralya: 400.000 dolar
 

Stadyum içi Harcama

123 ülkeden taraftarların stadyumu doldurduğu 14 Haziran’daki açılış maçı aynı zamanda en yüksek düzeyde harcamanın yapıldığı maç oldu. 1 Temmuz’da Rusya ve İspanya arasında oynanan maç ise en çok harcamanın yapıldığı ikinci maç oldu.

Oynanan 62 maçın genelinde stadyum içi işlem başına ortalama harcama tutarı 19 dolar oldu. Rus taraftarlar FIFA Dünya Kupası süresince stadyum içinde ortalamada işlem başına 18 dolar harcarken, yabancı taraftarlar yaklaşık 31 dolar harcadı.

Stadyum Bazında En Yüksek Harcama Hacimleri

FIFA Dünya Kupası’nda maçların oynandığı stadyumlarda taraftarların Visa kartlarıyla en çok harcama yaptığı beş stadyum şöyle sıralandı:

Luzhniki (Moskova): 8,6 milyon dolar
Saint Petersburg: 3,3 milyon dolar
Samara: 2 milyon dolar
Sochi: 1,9 milyon dolar
Spartak (Moskova): 1,8 milyon dolar

Exit mobile version