BrandWeek2015 kapsamındaki konuşmasında reklam ve pazarlama dünyasının ezberbozan inovasyondan nasıl yararlanmaları gerektiğini anlatan Intel Yeni Teknolojiler Dünya Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz, 35 yıl öncesinin en önemli bilim kurgu dizisi Uzay Yolu’ndaki ışınlanma, ışık hızında seyahat dışında her teknolojinin günlük hayata girdiğini hatırlatarak şunları söyledi: “2020 yılında 50 milyar internete bağlı cihaz çıkacak ve 7 milyar insan var. Bu demek oluyor ki, kullandığımız, var olan her şey ama her şey akıllanacak ve bunlar milyarlarca olacak. Ama bunların da ötesinde yeni bir dünyaya giriyoruz. Bu cihazların oluşturacağı yeni dünyanın şekillenmesinde drone teknolojilerinden yapay zekâya, maker hareketinden giyilebilir teknolojilere pek çok yeni akım rol oynuyor. Özetlemek gerekirse kendi kendine karar veren nesneler, bunların gündelik hayatımıza nüfuz etmesi ve robotların giderek insanların işlerini yapmaları hayatımızı değiştiren temel trendler olacak. Bu denklemi çözdüğümüz anda çok farklı bir dünyaya merhaba diyeceğiz.”
Bugün ne düşünüyorsak tüm dünyaya bunu söylemeye başladığımızı belirten İldeniz, bundan sonra üretim konusunda da ne istersek onu üretir hale gelineceğini belirterek, “Kan şekerini dengeleyen kontak lens, evlere akıllı termostat, kendi kendine park eden otomobiller gibi şeyler yaygınlaşacak. Giyilebilir teknolojiler tarafınfda akıllı saatler, yol gösteren gözlükler, akıllı zıbınlar çok yakın zamanda günlük hayatımızın bir parçası olacak” şeklinde konuştu.
Güzel ve yaratıcı bir dünya bizim elimizde
Konuşmasının sonunda “Aynı beyinleri kullanıp farklı sonuçlara ulaşamazsınız. Ekibinizde sizden farklı kişiler de olmalı” diyen İldeniz sözlerini şöyle sürdürdü: “Rengarenk bir dünya hayal edin. Bu farklılığı kucaklamamız gerekiyor. Bizden farklı düşünen bizim gibi olmayan insanlarla ilişkiye geçmek çok önemli. Büyük farklılıklar her zaman aynı kişilerle oluşmaz. Bu olanakları güzel bir dünya için kullanabilirsek çok güzel bir dünya bizi bekliyor. Farklı düşünmeye devam edin.”