Site icon TechInside

Etanol santrali şeker kamışından elektrik üretecek

Etanol santrali

Brezilya, şeker kamışından elektriğe dönüştürmek için dünyanın ilk etanol santralini kurdu. Etanol santrali, Brezilya’nın enerji manzarasının merkezi bir unsuru olarak kabul ediliyor. Öncü bir girişimde bulunan Finlandiyalı teknoloji grubu Wartsila, Grupo Econômico 4M’nin çoğunluk hissesine sahip olduğu Brezilyalı enerji şirketi Energetica Suape II SA ile güçlerini birleştirerek yenilikçi bir temiz enerji çözümünü denemek üzere güçlerini birleştirdi.

Etanol santrali biyoyakıt kullanımını sağlayacak

Bu iş birliğinin amacı, öncelikli olarak şeker kamışından üretilen etanolün büyük ölçekli elektrik üretimi için kullanılabilirliğini göstermek. Deneme, Brezilya’nın Recife kentindeki Suape II enerji santralinde gerçekleştirilecek ve biyoyakıtların sürdürülebilir enerji kaynağı olarak keşfedilmesinde önemli bir adım olacak.

Grupo Economico 4M hissedarlarından Carlos Alberto Mansur Filho, daha temiz ve daha güvenilir enerji çözümleri sunmak amacıyla ortaklığı başlattı. Wartsila’nın bu girişim için uygun bir işbirlikçi olmasını sağlayan, inovasyon ve sürdürülebilirliğe olan ortak bağlılıktan bahsetti.

Projenin, büyük ölçekli güç üretimi için tasarlanmış dünyanın ilk etanol yakıtlı motorunu içermesi bekleniyor. Etanol santrali testlerinin 2026 Nisan ayında başlaması ve iki yıl boyunca 4.000 saate kadar çalışması planlanıyor. Etanol uzun zamandır Brezilya’nın enerji manzarasının temel unsuru olarak kabul ediliyor; ülke, şeker kamışından elde edilen etanolün küresel olarak en büyük üreticisi ve tüketicisi konumunda.

Wartsila ile Energetica Suape II arasındaki ortaklık, etanolün Brezilya’nın enerji sistemine nasıl entegre edilebileceğini değerlendirmek için kapsamlı testler sağlayarak bunu değiştirmeyi amaçlıyor. Bu etanol santrali, Uluslararası Enerji Ajansı’nın biyoyakıtların küresel enerji karışımındaki giderek artan önemine dikkat çekmesine katkıda bulunacak.

Ajansın 2050’ye Kadar Net Sıfır Emisyon Senaryosu, iklim hedeflerine ulaşmak için küresel elektrik üretimi biyoyakıt kullanımının 2030 yılına kadar neredeyse iki katına çıkması gerektiğini gösteriyor.

Exit mobile version