Techinside Google News
Techinside Google News

Eski OpenAI yöneticisi Mira Murati, yapay zeka şirketi kuracak!

Eski OpenAI yöneticisi Mira Murati, yapay zeka şirketi kurmaya hazırlanıyor. Şirket, sektörün önde gelen çalışanlarını transfer edecek.
- Advertisement -

Yapay zeka dünyasında önemli bir gelişme yaşanıyor; eski OpenAI CTO’su Mira Murati, yeni girişimi Thinking Machines Lab’i duyurdu. Murati’nin liderliğindeki bu şirketin amacı, yapay zeka sistemlerini daha anlaşılır, kişiselleştirilebilir ve insan ihtiyaçlarına daha uygun hale getirmek. Thinking Machines Lab, OpenAI’ın kurucu ortaklarından John Schulman’ı baş bilim insanı, eski araştırma şefi Barret Zoph’u ise CTO olarak ekibine dahil etti. Ayrıca, Google DeepMind ve Character AI gibi sektörün önde gelen şirketlerinden 29 çalışanı da bünyesine kattı.

Eski OpenAI yöneticisi Mira Murati, yapay zeka şirketi kurmaya hazırlanıyor

Şirket, yapay zeka sistemlerinin hızla gelişmesine rağmen, bazı temel eksikliklerin hâlâ giderilmediğini belirtiyor. Özellikle, ileri düzey yapay zeka modellerinin nasıl eğitildiği konusunda bilgi eksiklikleri bulunduğunu ve bu durumun hem halkın AI hakkında bilinçlenmesini engellediğini hem de kişisel ihtiyaçlara yönelik özelleştirme yapmayı zorlaştırdığını vurguluyorlar. Bu nedenle Thinking Machines Lab, multimodal sistemler geliştirerek insanların yapay zeka ile daha etkili çalışmasını sağlamayı ve bilim ile yazılım mühendisliği gibi alanlarda devrim yaratmayı hedefliyor. Güvenlik de şirketin öncelikleri arasında yer alıyor.

Eski OpenAI yöneticisi Mira Murati, yapay zeka şirketi kurmaya hazırlanıyor.

Mira Murati, daha önce Tesla’da çalışmış ve 2018’de OpenAI’a katılmıştı. 2022’de CTO olan Murati, 2023’te kısa süreliğine geçici CEO olarak görev yaptıktan sonra şirketten ayrıldı. Murati’nin yönetiminde, OpenAI’de ChatGPT, DALL-E ve GitHub Copilot gibi büyük projeler hayata geçmişti. Şimdi, Thinking Machines Lab ile AI dünyasında nasıl bir etki yaratacağını zaman gösterecek.

Bu gelişme, OpenAI’dan ayrılan önemli isimlerin kurduğu şirketlerin artan sayısını gözler önüne seriyor; örneğin, Ilya Sutskeve’nin kurduğu Safe Superintelligence ve eski çalışanlar tarafından kurulan Anthropic, şu an OpenAI’ın en büyük rakiplerinden biri olarak öne çıkıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:18:30

KOSGEB Girişimlerini Seçiyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir