Davos’ta gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu‘nda söz alan Google CEO’su Eric Schmidt, internetin artık hayatın en ufak parçasına bile dahil olacağını, bu sebeple artık varlığını bile fark etmeyeceğimizi belirtti.
Schmidt’e göre o kadar çok sensör ve cihaz etrafımızı saracak ki, varlıklarını fark etmeyecek, önemsemeyeceğiz. Schmidt aynı zamanda tamamen kişiselleştirilebilir, interaktif ve şaşırtıcı bir dünyanın geleceğinden de bahsetti.
Teknolojinin iş dünyasında çalışanları işsiz bırakabileceği endişesi üzerine konuşan Facebook’un COO’su Sheryl Sandberg ise, değişimin her zamankinden hızlı olduğunun altını çizdi. “İsme göre teknolojik gelişmeler meslekleri öldürmüyor, teknoloji sektörü dışındaki alanlarda da yeni iş sahaları oluşturuyor.” diyen Sandberg’le aynı görüşü paylaşan Google’ın CEO’su Eric Schimidt, bu konuda; “Nasıl traktör geldiğinde çiftçiliğin son bulacağı korkusu yaşandıysa, yeni icatlar ile birlikte aynı korku söz konusu olacak, ancak küreselleşen çözümler herkesi eşit seviyeye getirecek.” yorumunu yaptı.
İnternet sayesinde herkesin artık söz sahibi olduğu ve fikirlerini rahatça paylaşabildiği düşüncesi üzerinde tartışan katılımcılar, eskiden gizliliğin önemli olduğunu ancak şimdi ise açıklığın değer kazandığını söylediler. Sandberg, “Her kullanıcı artık söz sahibi, herkes bir şeyler yazabilir, paylaşabilir ve eskiden fırsatı olmayan şeyleri gerçek kılabilir.” dedi.
Öte yandan Kuzey Kore‘den de bahseden Eric Schmidt, teknoloji ve internet sayesinde her şeyin tek bir vücuda dönüştüğünü, gizlenecek bir şeyin kalmadığını, bu sebeple yakında kimsenin kendini izole edemeyeceğini dile getirmiş.
Sandberg, günümüzde internetin toplam nüfusun sadece yüzde 40’ı tarafından ulaşılabilir olduğunu not düşüyor ve ekliyor: “Yüzde 40 ile bunları yapabiliyorsak, yüzde 50, 60 ya da 70 ile neler başarabileceğimizi düşünün…“