Site icon TechInside

Enerji verimliliği girişimi Apollo IoT 810.000 dolar yatırım aldı

Enerji sektörüne yönelik fatura kontrol, optimizasyon ve tahmin modelleriyle enerji verimliliğini artıran bulut tabanlı bir platform olan Türk girişimi Apollo IoT, girişimci ve melek yatırımcı Nevzat Aydın’ın da dahil olduğu bir yatırım turunda 13,5 milyon dolar değerleme üzerinden 810 bin dolar yatırım aldı.

Enerji izleme ve sürdürülebilirlik alanında yapay zekâ tabanlı çözümler sunan Apollo IoT, sektördeki diğer oyunculardan farklı olarak enerji ve sürdürülebilirliği bütünsel bir bakış açısıyla ele alıyor. Kendi alanında öncü olma iddiasındaki firma Türkiye’nin ilk dijital enerji platformu olduğunu söylüyor. Yapı Kredi, Arçelik, Hitachi, Henkel, Memorial, Medicana, Koç Üniversitesi Hastanesi gibi referanslara sahip firma yeni işbirliklerine de imza atmaya devam ediyor.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu Ezgi Eylül Hasvatan Gavas ve Koç Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu Burak Gavas tarafından 2020 yılında İzmir’de kurulan Apollo IoT daha sonra merkezini İstanbul’a taşıdı. Herhangi bir yatırım maliyeti olmadan enerji kullanımını sadece tüketim bazında değil maliyet bazında da izleyebilen tek platform olma iddiasındaki şirket hızla yatırım almayı başardı. Geçtiğimiz yıl Yapı Kredi Fast FRWRD Hızlandırma Programına katılmaya hak kazanan firma, işletmelerin enerji giderlerinin teknik ve finansal analizini, optimizasyonunu ve gelecekteki tüketim ve maliyet tahminini yapabilen yapay zekâ tabanlı bir çözüm sunuyor.

10 günlük ücretsiz demo sunumu olan Apollo IoT, Apple ve Google’ın uygulama mağazalarında da mobil uygulaması ile yer alıyor. Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), GES kullanan bir gıda işletmecisi ve Medicana sağlık grubu ile yaptıkları projeleri de vaka analizi olarak yayınlamış durumda. Firma, ismindeki IoT kısmını Nesnelerin İnterneti (IoT) kavramından alıyor ve çevresel değişkenleri algılama, veri toplama ve analiz etme, bilgi işleme ve cihazları kontrol etme bağlamında IoT projelerine büyük önem veriyor. “IoT cihazları dünyaya ve işletmelere muazzam bir potansiyel sunuyor. Ama aynı zamanda zorlukları ve dikkate alınması gereken konuları da beraberinde getiriyor,” diyen firma çevik metodolojiler ve Nesnelerin İnterneti dağıtımlarında Şelale Metodolojisi ile başarılı IoT projeleri yönetilebileceğinin altını çiziyor.

Exit mobile version