Küresel elektronik tedarik zinciri, düzensiz de olsa istikrar kazanmaya başlıyor. Talebin güçlü kalması ve sorunların 2023’e kadar sürmesi beklense de bulunabilirliğin artması bekleniyor.
Bu, küresel elektronik değer zincirinde ürünler tasarlayan, tedarik eden, pazarlayan ve satan işletmelere hizmet veren bir endüstri ekosistemi olan Supplyframe’den alınan verilerin analizinin bir sonucu olarak ortaya çıktı. 2023’e kadar devam eden faktörler arasında uzayan teslim süreleri, jeopolitik belirsizlik ve artan lojistik ve işçilik maliyetleri yer alabilir, ancak baskılar hafifliyor gibi görünüyor.
Supplyframe CEO’su ve kurucusu Steve Flagg: “Elektronik bileşen tedarik zinciri gelişiyor, ancak yavaş ve düzensiz bir şekilde ilerliyor. Çok katmanlı elektronik tedarik zinciri, sürekli gelişen, öngörülemeyen olayların kapasiteyi, maliyetleri, teslim sürelerini ve diğer hususları etkilemeye devam ettiği karmaşık ve değişken bir ortamda var” diyor.
Tedarik zincirindeki düşük talep, artan bulunabilirlik ve düşen fiyatlar ile bağlantılı ve bu durum tüketici elektroniği ve dayanıklı mallar için etkileri takip ediyor. Yine de, önceki çeyreğe göre talepte yüzde 9 artış yaşayan programlanabilir mantık cihazları da dahil olmak üzere diğer alanlarda talep arttı.