Techinside Google News
Techinside Google News

Dünyanın en büyük temiz enerji projesi Suudi Arabistan’da hayata geçiriliyor

Suudi Arabistan'ın Kızıldeniz Projesi, Dünyanın İlk Tamamen Temiz Enerjiyle Çalışan Destinasyonu Olacak
- Advertisement -

Suudi Arabistan’ın Kızıldeniz Projesi, dünyanın tamamen temiz enerjiyle çalışan ilk turistik destinasyonu olma yolunda hızla ilerliyor. Bu devasa proje400 MW gücündeki güneş enerjisi sistemi ve 1.3 GWh kapasiteli enerji depolama sistemiyle, dünyanın en büyük fotovoltaik-enerji depolama mikro şebekesine ev sahipliği yapacak.

Benzersiz bir girişim

Bu iddialı proje, küresel teknoloji devi Huawei tarafından yürütülüyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Kızıldeniz Projesi kapsamında geliştirilen bu önemli turizm destinasyonu, Suudi Arabistan’ın güneybatısındaki Tabuk Eyaleti’nin Kızıldeniz kıyısında yer alacak. 28 bin kilometrekarelik geniş bir alanı kapsayan bu proje, temiz enerjinin ve sürdürülebilir turizmin geleceği açısından büyük önem taşıyor.

2030 yılına kadar tamamlanması planlanan Kızıldeniz Şehri50 otel ve 8.000 odaya ek olarak 22 ada ve altı iç mekana sahip olacak. 1.000’den fazla konutun yer alacağı projede, toplamda bir milyon ziyaretçiye ev sahipliğiyapılacak. Tüm bu ziyaretçiler ve destinasyonun kendisişebeke bağlantısız temiz enerjiyle aydınlatılacak.

Huawei’nin yenilikçi teknolojisi

Proje, Huawei’nin FusionSolar Akıllı Dizi Enerji Depolama Çözümü’nü (ESS) kullanacak. Bu mikro şebeke çözümü, Kızıldeniz Projesi’nin enerji ihtiyaçlarını bağımsız olarak karşılamasına olanak tanıyacak. Güneş ve rüzgar enerjisinin değişken doğası, yenilenebilir enerji projelerinin güvenli ve istikrarlı bir şekilde çalışması için enerji depolamayı zorunlu kılıyorKızıldeniz Projesi, tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanması ve dış bir şebekeye ihtiyaç duymadan çalışması nedeniyle benzersiz bir örnek teşkil ediyor.

Huawei, Kızıldeniz Projesi dışında da dünya genelinde birçok büyük güneş enerjisi projesi üzerinde çalışıyor. Dubai’de Huawei, Dubai Global Port Group için 25.8 MW gücünde bir dağıtılmış enerji programı kurarken, Çin’de ise China Resources Power ve China Electric Power Research Institute ile işbirliği yaparak dünyanın ilk şebeke oluşturan batarya enerji depolama sistemini (BESS) pilot olarak gerçekleştirdi.

Mikro şebeke, bir ana elektrik şebekesine bağlı veya bağımsız olarak çalışabilen, küçük ölçekli bir enerji dağıtım sistemidir. Genellikle güneş panelleri ve rüzgar türbinleri gibi yerel enerji üretim kaynaklarını kullanarak elektrik sağlar ve gerektiğinde depolama sistemleri ile kesintisiz enerji sunabilirKızıldeniz Projesi, bu teknolojinin yenilikçi kullanımına mükemmel bir örnek olarak karşımıza çıkıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir