Techinside Google News
Techinside Google News

Dünyamızı geleceğe taşımak için

Xerox, 2014 yılı Küresel Vatandaşlık Raporu’nu yayınladı.
- Advertisement -

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox, iş hedefleri ile çevre ve toplumsal sorumluluklarını bir arada nasıl yürüttüğünü açıklayan, 2014 yılı Küresel Vatandaşlık Raporu’nu yayınladı. Xerox’un 2006 yılından itibaren her yıl düzenli olarak duyurduğu “Küresel Vatandaşlık Raporu”, kurumun yönetim ve çalışan değerlerini, çevre politikalarını, sürdürülebilir iş yaklaşımlarını ve sosyal sorumluluklarını ortaya koyuyor.

Küresel Vatandaşlık Raporu ile ilgili açıklamada bulunan Xerox Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Ursula Burns; “Dünyadaki birçok şirkete sürdürülebilirlik konusunda rehber oluyor, kendimize koyduğumuz hedeflerle sınırlarımızı zorluyoruz. Daha iyi bir dünyada, sürdürülebilir bir çevrede yaşamak için etik yönetim ve toplumsal katılım anlayışı ile hareket ediyor, bu bakış açısını iş süreçlerimizin her aşamasında tavizsiz bir şekilde uygulamaya çalışıyoruz. Her koşulda Xerox için, dünya için ve müşterilerimiz için en iyi olanı sürdürülebilir kılmaya çalışıyoruz” dedi.

Xerox 2014 yılı küresel vatandaşlık raporunda, Xerox’un kendisine, müşterilerine, ve etkileşimde bulunduğu çevreye fayda sağlayan çalışmalar örneklerle anlatılıyor. 2014 yılı raporu, müşterilere destek, çalışma yerinin iyileştirilmesi, gezegenin korunması, sürdürülebilir şirket ve toplumsal gelişime katkı olmak üzere 5 ana başlık altında değerlendiriliyor.

Xerox’un 2014 Küresel Vatandaşlık Raporu’nda öne çıkan çalışmalar ve elde edilen sonuçlar şu şekilde sıralanıyor:

  • Son 5 yılda sera gazı emisyonları yüzde 24 oranında azaltıldı.

 

  • Xerox’un 2009 yılında konulan sıfır atık hedefi içinde 2015 yılında yüzde 50’ye ulaşmak planlanmıştı. Ancak Xerox 2013 yılı sonunda atık miktarını yüzde 60 azaltarak 2015 hedefine 2013 sonunda aştı.

 

  • Su koruma programı ile son 3 yıl içinde su tüketimi yüzde 17 oranında azaltıldı.

 

  • Yüzde 27 oranında kadın yönetici istihdamı ile kadınların çalışma hayatında daha fazla yer alması sağlanırken, yüzde 12 oranında başka ülkelerden gelen farklı kültüre sahip yönetici istihdamı ile de kültürel çeşitliliği destekliyor.

 

Raporun tamamı http://www.xerox.com/corporate-citizenship/2014/enus.html bağlantısından incelenebilir. Xerox’un çevresel sürdürülebilirlik faaliyetleri hakkında daha fazla bilgi almak için  www.xerox.com/environment bağlantısı ziyaret edilebilir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

1 Yorum

  1. Kültürel çeşitlilikle hangi hedef önemsenmiş, anlayamadım. Kültürlerin paylaşımı/tanıtımı? Hayır hayır. Küreselleşme ideası öne çıkan oluyor fakat emin değilim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir