Techinside Google News
Techinside Google News

DoktorNow, doktor ve hastayı 5 dakika içinde buluşturuyor!

İsveç merkezli dijital sağlık yatırımcısı Swedish Care, ‘DoktorNow’ markası ile Türkiye pazarına giriş yaptı
- Advertisement -

2 milyon Euro yatırımla hayata geçen ve 7/24 çevrimiçi sağlık hizmeti veren şirket, hasta olan veya doktora danışmak isteyen kişiyi uygulama içinde chatbot ile karşılıyor ve şikayetini detaylı tespit ediyor. Sistem, doktorun hastayı 5 dakika içerisinde uygulama üzerinden aramasını ve yüzyüze görüşmesini sağlıyor. Swedish Care Türkiye Genel Müdürü Dr. Cenk Tezcan’a göre dijital sağlık hizmetlerinin globalde ve Türkiye’deki gelişimi, önce birinci basamak daha sonra özellikle kronik hastalık yönetimi odaklı 2. basamak sağlık hizmetlerindeki yükü ciddi anlamda azaltacak potansiyeli barındırıyor.

Merkezi İsveç’te bulunan ve dijital sağlık hizmetleri alanında dünyanın bir çok ülkesinde yatırımları olan Swedish Care, ‘DoktorNow’ markası ile Türkiye pazarına giriş yaptı. 2 milyon Euro yatırımla Türkiye pazarına giren marka, bu rakamı üç yıl içerisinde 5’e katlamayı planlıyor. Akıllı mobil cihazlarda uygulama tabanlı olarak çalışan DoktorNow, kendi bünyesinde hizmet veren hekim sayısını kapasite artımına bağlı olarak kısa süre içerisinde artırmayı planlıyor.  Doktor sorgusunun yapay zeka ile alındığı uygulamada kullanıcılar evlerinden veya bulundukları yerden, istedikleri saatte ortalama 5 dakika içinde doktorla görüşebiliyorlar.

Yeni bir dönemin başlangıcı

Swedish Care Türkiye Genel Müdürü Dr. Cenk Tezcan, DoktorNow’ın Türkiye’deki hedeflerini şu cümlelerle özetledi: “Yeni bir dönemin başlangıç noktasındayız. Dijitalleşme, kişisel tıp, veriye ve kanıta dayalı tıp (Gen tabanlı tedavi yöntemleri) ve kişinin DNA’sına özel tedavi yöntemleri sağlıkta dijitalleşmenin kilit noktaları. Tüm bu yöntemlerin uygulanmasında yapay zeka, sensörler, büyük veri ve analitik hayati önemde.

Swedish Care Türkiye Genel Müdürü Dr. Cenk Tezcan
Swedish Care Türkiye Genel Müdürü Dr. Cenk Tezcan

DoktorNow’da zaman içinde yapay zeka ve veri analizi ile doktorun önüne olası tanıları ve hastaya özel tedavi önerilerini koymayı planlıyoruz. Daha sonraki dönemde ise, hastalardan toplayacağımız verilerle hastaların yaşam alışkanlıklarını olumlu yönde değiştirecek yapay zeka algoritmaları üzerine çalışma hedefimiz var. Diğer yanda Covid salgını sonrası dünya sağlık giderlerinin toplamı 9 trilyon dolara ulaştı. Bu rakam, küresel ekonomik hacmin (Dünya gayri safi hasılası) neredeyse %11’ine denk geliyor. Birinci basamak dijital sağlık hizmetleri, hastanın kendi sağlığı üzerinde sorumluluk almasını sağlayarak proaktif bir sağlık anlayışının önünü açıyor. Diğer taraftan, hastanelerdeki hasta yükünü ve maliyetleri azaltarak, hastanın hizmete çok daha hızlı ve kolay erişimini mümkün kılarak, sağlık sistemi sorunlarıı çözmede ciddi avantajlar sağlıyor. Sağlık sisteminde yeni dönemin şifreleri, yapay zeka ve mobil teknolojilerin daha yoğun kullanılması içinde gizli.”

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir