Techinside Google News
Techinside Google News

Disney Hulu’nun tamamını satın alıyor

Disney, Comcast’in dijital yayın platformu Hulu’daki hisselerini satın alarak Hulu’yu tamamen kendi bünyesine katmaya hazırlanıyor
- Advertisement -

Eğlence devi Disney, dün yaptığı açıklamada Comcast’in yüzde 33’lük hissesini satın almak için 8.61 milyar dolar ödeyeceğini ve Disney’in Hulu’nun tam sahibi olacağını duyurdu. Ancak Disney’in yağacağı ödeme ilk açıklanan bedelin üzerinde olabilir zira iki firma, Hulu’nun 30 Eylül itibariyle öz sermaye rayiç değerini değerlendirecek bir değerleme süreci üzerinde anlaştı. Comcast’in hissesinin “garanti edilen taban değerden daha yüksek olduğu” tespit edilirse, Disney aradaki farkı Comcast’e ödemek zorunda kalacak.

Disney, değerleme sürecinin zamanlamasının “belirsiz” olduğunu ancak önümüzdeki yıl tamamlanmasını beklediğini söyledi. Tüm bunlar Disney’in 2019’da Hulu’nun üçte bir hissesini satın almak için Comcast ile yaptığı anlaşmadan kaynaklanıyor. Anlaşma başlangıçta 2024 yılında gerçekleşecekti, ancak Comcast ve Disney tarihi 30 Eylül’e çekmeyi kabul etti. O dönemde iki şirket Hulu için minimum 27,5 milyar dolar değer biçme konusunda anlaşmıştı. Comcast CEO’su Brian Roberts Eylül ayındaki bir yatırımcı konferansında “Bu sadece beş yıl önce seçtiğimiz bir varsayımdı” dedi ve ekledi: “Şirket bugün o günkünden çok daha değerli.”

Hulu’nun geçtiğimiz çeyrekte abone sayısında neredeyse hiç artış görmemesi üzerine Disney, tüm yayın hizmetlerinde fiyat artışına gideceğini duyurdu ve şifre paylaşımının engelleneceğini ima etti. Ekim ayında Hulu’nun reklamsız hizmeti aylık 14.99 dolardan 17.99 dolara çıkarken, Canlı TV’li Hulu aylık 68.99 dolardan 75.99 dolara yükselecek. Disney’in Hulu’ya ilişkin planları hakkında şirketin gelecek haftaki kazanç çağrısı sırasında daha fazla bilgi verilmesi bekleniyor.

Dijital platform pazarı özellikle Covid-19 dolayısıyla global ölçekli eve kapanma döneminde ciddi bir yükseliş gerçekleştirdi. Abone sayısı artan platformlar bir yandan yeni yapımlar ile rekabetçiliklerini sürdürmeye çalışırken bir yandan da yeni ülke ve pazarlara açılmaya başladılar. Ancak bu gelişim süreci hem Covid-19 tedbirlerinin gevşetilmesi hem de pazarda yaşanan konsolidasyonlarla birlikte özellikle son 1 yıldır bir miktar sekteye uğramış gibi görünüyor. Dijital platformlar ise çareyi hem abonelik ücretlerine zam yapmakta hem de reklam pastasına yönelerek gelirlerini artırmaya çalışmakta bulmuş gibi görünüyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir