Techinside Google News
Techinside Google News

Dijital ikiz ve VR uzaktan çalışmayı artırıyor

Dijital ikiz ve VR fiziksel ortamlarda ilerleyen birçok sürecin dijital ortamlarda yürütülmesini mümkün hale getiriyor.
- Advertisement -

LinkedIn’in Ocak 2024 tarihli Uzaktan ve Hibrit Çalışmanın Küresel Durumu raporuna göre, 2017 ve 2018’de ABD’deki işlerin yalnızca yaklaşık yüzde 5’i uzaktan iş olarak sınıflandırılmıştı. LinkedIn bugün, işlerin yüzde 24’ünün (en azından LinkedIn profillerine eklenenlerle ilgili olarak) uzaktan olduğunu bildiriyor. Bu eğilim devam ettikçe, dijital ikizlerin sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve diğer teknolojilerle birleşmesi, insanların birlikte çalışma biçimlerinde yeni bir döneme öncülük edebilir.

Dijital ikiz ve VR uzaktan çalışmadan etkili rol oynuyor

Basitçe ifade etmek gerekirse, dijital ikiz, gerçek dünyadaki bir sistemin güncel telemetri verileriyle düzenli olarak güncellenen dijital bir klon. Dijital İkiz Konsorsiyumu elçisi ve başkanı ve Royal Academy of Engineering kurumsal üyesi David McKee: “En basit tabirle, dijital ikizler özellikle geleceği tahmin etmeyi ve kararların alınmasını sağlamak için simülasyon/AI vb. gibi akıllı bir öğeye sahip olmalıdır. Dijital ikiz sistemi ayrıca bu kararları tetikleyen süreçleri de içerir” diyor. Dijital ikizler fabrikaların ve hatta şehirlerin yönetimini desteklemek için kullanılıyor.

Bununla birlikte sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, karma gerçeklik ve genişletilmiş gerçeklik, dijital ikizleri ve uzaktan işbirliğini bir araya getirmede önemli bir rol oynuyor. Tüm bir fabrikayı simüle etmenin mümkün olduğunu fark ederseniz, fabrikanın sanal bir versiyonunun etrafında dolaşabilmenin avantajlı olabileceğini anlamak o kadar da büyük bir sıçrama değil.

3.500 dolarlık Apple Vision Pro ve 500 dolarlık Meta Quest 3’ün piyasaya sürülmesiyle XR, hala biraz hantal olsa da oldukça pratik hale geldi. Birçoğumuz artık Google Docs’ta bir şeyleri ortak olarak düzenlemişizdir.

Singapur, parkları iyileştirmekten tahliye rotalarını optimize etmeye kadar çeşitli zorlukları çözmek için dijital araçları kullanmalarını sağlayan çeşitli şehir sektörlerini güçlendiren 3B modeller ve simülasyonlar içeren bir Sanal Singapur projesi geliştirdi. Hindistan’ın güney kıyı eyaleti Andhra Pradesh, izinlerden inşaat ilerlemesine ve şehrin aşırı iklim koşullarını hafifletmesine yardımcı olacak tasarımlara kadar her şeyi yönetmeye yardımcı olmak için dijital bir ikizin parçası olarak binlerce veri kümesi kullanan 6.5 milyar dolarlık bir akıllı şehir olan Amaravati’yi tasarlıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir